søndag, desember 30, 2012

Søndag

Søndag kveld . Den nest siste kvelden i 2012. I morra er det nyttårsaften og så er jula definitivt over.  Seint i går kveld satte det inn med skikkelig mildvær og i løpet av kvelden - natta både regna det og snøen smelta seg ned til is ! Vi har en hund som er livredd når det raser av taket og det gjorde det jo i natt. Jeg våkna ved ett tiden av at det bokstavlig talt satt en elghund oppå hue mitt . Helt i panikk fordi det raste fra taket. Ikke fullt så morsomt å være matmor akkurat da. Men i løpet av natta kom det kuldegrader igjen . Da vi sto opp til is ! Tunet var som en stor issvull. Å komme seg over tunet og hente ved var en artig akrobatisk øvelse og det er godt en har sko med brodder.

Formen er ikke verre men om den er så veldig mye bedre er heller ikke godt å si. Vi begynner vel å bli litt lei nå men ikke stort å gjøre ved det . Jeg synes vi hoster litt mindre i dag og bihulene mine har faktisk tålt av jeg bøyer meg for å ta opp noe fra gulvet . Ikke har vi sovet hele dagen heller så vi håper, vi håper. Men vi er så slitne ! Jeg måtte lufte Luna så hun fikk gjort fra seg i dag og jeg gikk fra Lien opp til Augundsrud , ned til vest Lien og opp til Barkjuvet og hjem igjen. Da var jeg utslitt ! Så dette tar tid , ingen tvil. Men så får en tid til sånne sittestilleting da. Leser litt, er på nett, ser på tv og propper oss med sjokolade. Gjett hvem som triller snart ! Vel, uansett så kan man ikke gjøre annet enn å klage .  Nyhetene er ganske lite spennende. En elg i Oslo og litt sport . Ikke så spennende. Men i dag så jeg en sak som virkelig opprørte meg. Det var om to homofile menn som har to barn født av surrogatmor. De får ikke lov til å være foreldre ifølge norsk lov. Surrogati er nemlig forbudt i Noorge og dessuten så sier noesk barnelov at barn skal ha bare en mor og en far. To fedre er derfor forbudt . Makan !!! Her er det to flotte unger som har to kjempeflinke foreldre og så får de ikke ha det fordi sammensetningen ifølge boka er feil. Feil ??? Har aldri hørt makan til tull jeg . Hvid ikke den norske barneloven er til beste for barna , hva er vitsen da da ? Og hva med alle de barna som har foreldre etter forskriftene , som både mishandler og ødelegger. Nei dette er flaut det !

Og det var igrunnen nok foor en influensaherja kropp å engasjere seg. Feberen steig gitt.
Men nå er det kveld igjen og jeg håper at i morra er alt bedre. Vi får ta det som det kommer. Jeg tror hyttefolka har hatt en fin julehelg. I dag også var det visst et flott skiføre. Godt det da. Men gubben har å stri med for i bomanlegget er det trøbbel og det er jo typisk når det er mange som skal igjennom. Men teknikken rår man ikke alltid over .
Nå har jeg knotta nok for nå er jeg svett og varm, igjen....
Noen bilder i dag og.. litt julestemning og litt is og sånn , og så soloppgangen og snøføyka som gjemte Senhovdtoppen i dag tidlig .

Ingen kommentarer: