søndag, mai 12, 2013

Søndag

Det er formiddag søndag. Ute har det vært rimelig grått og trist men med litt godvilje synes jeg å ane en lysning i vest. Jeg krysser fingrene for det !!
Fredag ble en sånn litt amputert arbeidsdag . Skolen var helt tom for både ansatte og elever så det var ikke mye futt og fart der. Jeg jobbet halv dag fordi jeg skulle til tannlegen på Kongsberg. For første gang på 14 år hadde jeg et lite hull som måtte fikses. Egentlig et nederlag etter så mange år men ... Uansett så er jeg nå den lykkelige eier av en plastplombe verdt 800 kr. Før i tiden fikk vi i det minste noe vi kalte selv i tenna , litt igjen for penga liksom, men nå får man altså plast ! Sikkert bare et tidsspørsmål før noen finner ut at man kan reagere på det og. Tannlegen min  er en hyggelig pen dame som er snill og forsiktig og ikke minst rask. Så skal vel ikke klage. Etter tannlegen fikk jeg shoppa litt og så hadde jeg en time hos frisøren . Så nå er både tenner og hår på stell. Gubben er litt forskrekket over mine grå hår som jeg ikke har farga ennå. Jeg erter han litt med at jeg rett og slett skal la det være men tuller vel mest da. Orker vel ikke bli helt grå ennå tror jeg . Er for feig til det .
Fredag var også dagen da Trondheimsstudenten endelig fikk levert masteren sin. Det var sikkert veldig deilig for han å bli ferdig med. Så nå er det 7 år lange studentlivet over og mandag begynner han i spennende jobb. Vi er stolte av han det er sikkert !

I går starta vi dagen med å ta en tur ned på bygdeheimen. Der lå fremdeles søpla i havestuen og nå har den ligget der i 5 uker ! Jeg skjønner slett ikke at det går an å la en stor pall og masse papp bare ligge så lenge. Begynner å lure på hvem som har ansvar for sånt jeg og om en kanskje burde si fra til noen. Men er vel best å tie stille kanskje. Uansett så var stemningen som vanlig god på heimen . Den lille frua ble til og med med ut for å se på liljene i blomsterbedet . Nå gleder vi oss til vi kan sitte ute når vi besøker henne.  Så var det butikk og handling før vi tok en tur bort til Toen for å inspisere ny veranda. Den var bare kjempebra og det visste vi jo at den kom til å være også.  Etter litt påfyll av karbohydrater (kake) dro vi hjem og skulle gjøre noe fornuftig. Og det fikk vi. Gubben ordna biler og rydda kvist og kvast mens jeg gjøv løs på huset . Og innen kvelden hadde jeg vasket alt av vinduer i første etasje , vasket gulv , tørket støv og byttet gardiner. Og så kom regnet . Rett inn på de nypussa vinduene. Veldig artig !!!

Trimturen i går ble heller stusselig men, skitt au. Lien -Persbukrysset var langt nok. Og innen jeg kom hjem var jeg både våt og kald. Og resten av kvelden ble brukt på fyring og tv titting. Vi trøsta oss med at dagen i dag skulle etter meldinga bli så mye bedre. Men det starta i hvert fall ikke slik. Jeg har vært oppe et par ganger i natt (gamle damer må nemlig bevege seg litt om natta ) og det har regna så det dura.  Så det var den værmeldinga ja. Og nå sitter jeg altså her og surrer . Noen planer har jeg for dagen. På ovnen står en suppekjel og putrer . Det er fint suppekokevær ute. Mor sa alltid det at i sånt vær passa det med suppe. Og det har hun rett i. Jeg har noe klær som skal ryddes i . Noe skal pakkes vekk for sommeren og noe har på mystisk vis krympa fælt i det siste. Forbaska altså men sånn er det . Jeg har også noe som skulle vært malt så vi får nå se hvor langt vi kommer. I kveld har vi billetter til en konsert og det gleder jeg meg til.  Og nå ser jeg en bitte liten bit av blå himmel så kanskje ., bare kanskje blir det en liten sykkeltur i dag . Kanskje...
Jeg har forresten stor glede av fugleboken jeg kjøpte meg. Den har vært med på bygdeheimen to ganger og det er flere enn mor som synes lyden av fuglekvitter er moro.

Ute i verden er det bomber og dritt. Ja det er nesten så en mister pusten av all elendigheten. Og en blir ganske maktesløs i forhold til hva en kan gjøre . Man får vel mest lyst til å snu ryggen til hele greia men det er feigt det og. Det eneste man vel kan gjøre er å ta standpunkt og i hvert fall stemme til høsten. Selv om det faktisk ikke frister alltid det heller.
Men noen ganger kommer det gladnyheter på nyhetene og. Og her er en lenke til en slik. Ihvertfall en gladnyhet for oss da. Nå går det fort ! Snart bare en måned igjen jo.
Hurtigruta

Dagens bilder er av en nydelig ekornmamma som spiser frokosten sin her hver dag. Hun er rund og god og har nok magen full av unger. Blir spennende om de også sukker opp etter hvert. Og så er det ett av Luna som hadde elglukt i nesa under gårsdagens luftetur. Småfuglene parer seg også nå. Så jeg tar med ett av herr og fru bjørkefink. Hannen er litt mer dramatisk enn hoa med sitt svarte hode.  Og tilslutt ett av den nystrigla stua med sommergardinene oppe. Om det ikke er sommer ute ennå så har vi ihvertfall tjuvstarta inne.

Ingen kommentarer: