tirsdag, mai 28, 2013

Tirsdag

Så er det tirsdag kveld. Uka er godt i gang og dagene går.
I går var det jobb som vanlig og dagen starta med regn. Men utpå dag kom sola og det ble faktisk riktig så fint på kvelden. Og kvelden ble litt travel egentlig. Vi spiste en god fiskekakemiddag. Fiskekaker er ikke å forakte det ! Med kokte gulerøtter og broccoli smaker det himmelskt. Så fikk vi på oss joggeskoa og dro nedover til bygda. Der gikk vi Kjørkjebygde med bikkjene. Og det ble en lang tur , i hvert fall i tid da. For oppi bygde var det en som hadde satt seg opp akkurat slikt lysthus som jeg ønsker meg !! Det måtte inspiseres, fotograferes og beundres. Sukk, hvis jeg hadde hatt en pott penger nå så... sukk.

 Men men, det man ikke kan få nytter det ikke å tenke på . Kanskje , engang ... Men vi kom oss nå rundt til slutt . Så var vi på bygdeheimen hos den lille damen en stund før vi sammen med kirketjeneren dro ut til Rollag kirke.

Der var nemlig støtta til far kommet . Den ble flott syntes nå jeg . Og det er mor som har bestemt hvordan den skal være så jeg er spent på om hun synes det når hun ser den. Hun vil i hvert fall være med ut og det er bra.
Så det ble seine kvelden før vi var hjemme igjen men været var fint og kveldene er jo lange nå så det er helt greit.
I dag tidlig regna det igjen . Masse ! Og det har det faktisk gjort hele arbeidsdagen. Jeg har hatt med meg en utplassert elev i dag og prøvd å vise henne litt hvordan det er å jobbe med bibliotek. Tror hun syntes det var ganske moro. Og vi skal være sammen i morra og.
I dag ble det suppemiddag og etter det dro jeg ned på kirkegården i Veggli. Der har jeg jo en natursteinstøtte og den er så full av mose at bokstavene er nesten borte. Så i kveld har jeg skuret den ned. Med Zalo rett og slett. Og det ble i hvert fall mye bedre enn det var . Men noen av bokstavene må nok freshes opp.

 Jeg gikk runden med Luna i kveld og. Hun er fortsatt noe innmari redd sau ! Hun vil helst gå på andre siden av veien og drar i båndet for å komme vekk. Men bjeffer ikke og tar det med ro.
Underveis tok jeg noen bilder også. Kjørkjebygde var utrolig idyllisk i kveld med sol, grønt gress og sau med masse lam . Og så har jeg tatt noen bilder i en ny trend som vi tuller litt med og kaller "binokk". Morsom greie.

Og nå er det kveld. Gubben har fyra for han er småfrøsen i kveld og Amund har akkurat ringt og meddelt at han har møtte en annen dame som jobber i Trondheim kommune og som er fra Kravikfjorden og heter Hoås. Hun kjente navnet hans og hun mente de hadde felles slekt via en dame som het Liv og det har vi nøsta opp i nå. Stemmer nok det ja. Denne damen er en kollega i samme etat som junior så verden er jammen liten.
Det blir dårlig med søvn for tiden . Litt fordi det er sånn iblandt og litt fordi det er emn skjære som har klikka helt på kjøkkenvinduet vårt. Den gale fuglen dukker opp ved 04 tiden og setter i gang et forferdelig spetakkel med hakking og skvaldring. Den hare faktisk klart å dra løs en gummilist langs vinduet. Og så ødelegger hun søvnen min. Vet ikke hvorfor jeg sier "hun" men det falt meg bare inn. Og hva skal vi gjøre med det ? kan jo ikke skyte den når den sitter på vinduet. Men jeg har hørt at skjærer er redd for slanger så jeg får vel skaffe meg en jukseslange og legge i vinduskarmen.
Men nå får jeg slutte å røre her. Noen bilder blir det i dag og.

Ingen kommentarer: