mandag, juli 01, 2013

Mandag

Dag 4 av vår onceinalifetimereise er over halvveis. Siden vi ikke kom oss i seng før halv to i natt var vi heller ikke så innmari tidlig oppe i dag. Frokost klokka halv ti ! Frokosten i dag inntok vi med panoramautsikt til Svartisen. Den er mye finere å se på enn å kjøre under. Halve båten ( de rike franske og tyske) dro tidlig på ørnesafari. 3000 kr og så kunne man få ut på tur. Vi ovlot det til de med penger ja. I stedet fant vi oss en lun plass på 7 dekk og nøt livet sammen med noen trivelige trøndere og rogalendinger ! I dag har vi vært i syden i nordnorge! Over 20 varmegrader , lite vind og sol!!!! Det har vært så bra i dag at en skulle ikke tro det gikk an ! Midt på dagen kom vi inn til Bodø og da hadde vi tre timer. Gubben og jeg gikk i land og utslag inn til byen for å handle nytt minnekort til kameraet mitt. Nå var nemli kamera fullt. Etter gubbens kalkulasjoner kommer vi hjem med noen tusen bilder og så har jeg noe å leke med resten av året ! Det. Jo så mye spennende ! Da vi dro fra Bodø var båten full. Mange nye som kom på. Og soldekket var helt fullt av unger og voksne. Så satte vi ut over Vestfjorden. Vestfjorden kan være litt bølgete men nå kan vi vel ikke si det bølger så veldig mye. Bare litt. Det blåser helt klart litt utpå sånn så soldekket ble ganske tomt etterhvert. Og da kan man jo heller blogge litt. På vei over har vi forresten opplevd noe spennende ! Vi har sett havspeiling! De er visst sjeldent. Det ser ut som om det er en øy der men det er det ikke. Og den henger liksom i løse lufta. Artig greie ! Overflaten til stamsund tar fire timer. Og i kveld blir det seint ! Utpå natt skal vi nemlig passere Trollfjorden og det kan vi ihvertfall ikke sove fra .
Vi har sist bordsetting til middag så vi skal spise seint. Maten ombord er veldig bra. Og i går fortalte en av kelneren at menyen på denne turen er kopiert av menyen som var for 120 år siden. I går fikk vi ertesuppe , kolje , og riskrem med kirsebær.  Hva vi får i dag vet jeg ikke.
I går kveld fikk vi med oss Brønnøysund og torghatten. Og jeg prøvde å legge til bilder på bloggen men nettet er for tregt ombord. Så de som ikke følge med på Facebook får få se bilder siden. Kan bar s at det er mye å se på uansett.

Ingen kommentarer: