torsdag, desember 26, 2013

Torsdag 2.dag jul

I dag er det 2.dag jul og vi er allerede langt uti romjula. Ute er det i dag rundt null grader og sol. Et flott vintervær.  Her oppe ligger det et lite snølag på trærne og det er flott.  Men sånn har det slett ikke vært. Langt ifra ! Men jeg får vel starte der jeg slutta sist.


Fredag var det skoleavslutning. Denne dagen hadde vi avslutningsfest for elevene med grøt og masse underholdning. Og akkurat i år har vi jammen mange talentfulle elever . En skulle nesten tro vi var en musikkskole ! Sang, ræpp, gitar, piano og torader.  Vi ansatte hadde julelunsj og så var det å rase ut i ferien. Gubben dro ned til Kongsberg og henta bilen min så den kom seg hjem til jul og. Og denne dagen så sprakk frontruta på den andre bilen så etter jul må den inn på sykehuset og få ny rute. Sukk , det er alltid noe jo !!!



Lørdag satte vi igang med litt juleforberedelser. På kvelden hadde vi koselig besøk og det har blitt en fin tradisjon . Håper vi kan holde på den .
Søndag fikk jeg ordnet alle soverom og vasket litt. Og på kvelden dro vi ned til Kongsberg for å hente Amund. Været var egentlig alle disse dagen helt forferdelig. ! Masse regn og varmegrader. Så kom det litt snø sånn innimellom og når det regnet så ble det is. HUFF ! Ingunn jobbet alle disse dagene og skulle etter planen komme hjem lille julaften.



SLik gikk det jo ikke .. Lille julaften starta vi dagen med å dra til Rødberg for å handle . Noen julegaver manglet og så hadde vi lyst til å fylle opp litt fra Kiwi. Og på formiddagen var det faktisk ikke så værst vær heller. Hjemme igjen var det tid for å få på plass pynt og tre og mat og alt mulig som kanskje ikke synes så godt men som tar tid og må gjøres. SÅ, jeg var som vanlig ganske sliten når kvelden kom. Og så dro det på med drittvær. Regn og varmegrader . Æsj, æsj, æsj !! På Kongsberg måtte Magnus jobbe seint og de bestemte seg for å bli der til julaften. Det var vi glad for. Så vi var litt amputert men det ble da både juletrepynting og hjemmelaget pizza på kvelden likevel. Julaften opprant med regn og regn. Vi grudde oss litt for at Ingunn skulle kjøre opp dalen men midt på dagen kom hun . Så var vi samla og godt var det . Bikkjene herja og var visst glade for å se hverandre. SÅ kom julestemningen snikende på.  Klokka to var vi i finpynten og hadde samling nede på Bygdeheimen hos mor og Guri. De to damene fikk pakker og vi kosa oss med kaffe og kaker. Vi var på kirkegården og tente lys og dette var dagen for å ha juleantrekk med gule gummistøvler til !!



 Etter vi dro fra heimen var vi ut til Rollag kirke for å tenne lys på fars grav. Og fra Bruhaug til kirken var det ikke et sandkorn og speilblankt. GRUSOMT !!!! Men vi kom oss nå hjem. Jeg hadde steikt ribba sånn halvferdig på formiddagen og når klokka var rundt seks satt vi til bords. Det vil si , jeg satt nå der men jeg ble selvfølgelig dårlig utpå dag så julematen ble det så som så med for min del. Men ribba var god og svoren ble sprø i år også.  Moltekrem hadde vi i år og jeg tror den smakte selv om jeg ikke hadde kokt moltene først. Selv måtte jeg ha riskrem så molter er nå mest stas å plukke synes jeg .   Vi hadde en koselig kveld sammen med bestemor. Masse gaver ble det også. Tror alle ble fornøyde jeg . Noen nye engler til englebenken ble det faktisk også. Må innrømme at det beste jeg fikk var en deilig pysj som jeg nesten har bodd i etterpå. he he neida, jeg fikk masse annet fin og . Overraskelser i tur og orden. Klokke med diamanter fra gubben var ihvertfall en stor overraskelse !



Første juledag kom med regn og regn. Det så liksom ut som om dette var juleværet i år. Vi sov lenge og tok det helt med ro fra morningen. Men vi merker at vi ikke har helt ungdommer i hus lenger for de var faktisk oppe og spiste frokost før ti begge to helt frivillig !!! Det var liten vits i å bevege seg ute for det var omtrent farlig. Men gubben brukte formiddagen til å kjøre opp veien med kjettinghjul og han strødde også godt. Så da vi dro til Toen på den årlige jule-klotsuppa , ja da gikk det faktisk an å bevege seg her. I Toen åt vi som vanlig mer enn vi hadde godt av men den suppa er bare så innmari god !! Og da vi dro hjem utpå kveldinga hadde det begynt å snø her. Dert ble en rolig kveld med lesing og TV. Deilig !



 Og i dag våknet vi opp til soloppgang over Senhovd. Ja det har faktisk vært så fint at vi har vært ute og gått en liten tur innover skogen her . Det var riktig så deilig ! Amund er på sin årlige sepåfotballgreie hos Olaf. Jeg har en indrefilet elg i ovnen og snart har vi samling i heimen og middag. I kveld skal vel de unge ut på fart med venner de ikke ser så ofte ellers. Koselig det synes jeg .


 

 Formen er gudskjelov på stigende og gåturen i dag gjorde godt. Etter meldinga skal det komme snø i morra men jeg håper vi får oss en liten luftetur da og.  I dag skal ihvertfall jeg bare slappe av resten av dagen. Noen bilder har det blitt og de legges ut her .  Så er det vel bare å kose seg videre i resten av jula da..

Ingen kommentarer: