søndag, januar 05, 2014

Søndag


 
Så var det søndag kveld og den absolutt siste dagen i en lang juleferie. Jeg har hatt en ekstra dag fordi jeg hadde timer jeg avspaserte også. Ikke dumt å ha noe til gode liksom. Men nå er det ingen bønn, i morra er det striskjorte og havrelefse igjen !
Men jeg får vel ta en oppsummering av de siste dagers hendelser. Første dag nyttår var en grå og våt dag . Og da sier det seg selv at i Lien blir det som vanlig glatt. Og når det er glatt i Lien så holder denne dama seg mest mulig innendørs. Formen var heller ikke på topp denne dagen så vi holdt oss innedørs og tok livet med ro. En liten tur med bikkjene ble det men det var også alt.
 

 Men det er ganske koselig å bbare ta det med ro sånn i romjulen og så det gjorde ingenting.  Annedag nyttår er det burtsdag her i huset . Da fylte gubben 53 år og jammen kaller han seg middelaldrende nå. Hm.. håper ikke han mener jeg bør gjøre det samme. Er ikke klar for det jeg . he he  Gubben har hele tiden fortalt alle som gadd høre på at han ønska seg sokker til dagen sin. Og sokker fikk han ! Før han sto opp fikk han besøk i senga av tre bikkjer med hver sin pakke. Pakkene var sirlig pakket inn og hadde kort og greier. Og i alle pakkene var det sokker ! Det var litt av et syn for de firbeinte satt på dyna hans som tente lys mens han pakket opp. Da de skjønte at det ikke var noe spiselig i pakkene forsvant de fort men det var moro å se på så lenge det varte.   Denne dagen fikk burtsdagsbarnet bestemme menyen og da ble det fiskeboller og stekt bacon. Og det fikk han selvfølgelig. Dette var forøvrig samme meny som Toralf Maurstad serverte på sin 80 års dag så det er ikke å forakte nei.  Vi dro på butikken og var innom på tunet og ønsket godt nyttår. Der traff vi også en værdame fra JanMayen og det var koselig. Flott jente det !  Det snødde denne dagen så gubben brukte litt tid på brøyting før Ingunn kom hjem til middag. Jeg gikk tur innover til fjells med to bikkjer og det var deilig ! Har blitt altfor lite uteliv denne jula. Men det får vi jammen skylde litt på føret. Risikerer ikke bein og armer på føret nei !! Og på kvelden kosa vi tre oss med lesing og tv og godsaker.
 

 Fredag dro Ingunn nedover til Kongsberg igjen. Og med seg hadde hun en noe motvillig hund. Nå var ferien over for Daisy og det likte hun slett ikke . Den rare lille hunden så ganske slukøret ut da hun ble båret ut i bilen til Ingunn. Luna likte det heller ikke. De er noen raringer. Formen var bedre på fredag og på kvelden hadde vi kjempekoselig besøk av Åse, Harry og Embet. Embet syntes nok dette var et i overkant julepyntet hus. Og da hun skjønte at det til og med var nisser på badet , ja da lo hun godt. Flott jente det . Skulle bare ønske hun fikk sine ønsker oppfylt også. Vi vet neimen ikke hvor heldige vi er vi. 
 

Lørdag morgen brettet jeg opp ermene og tok fatt på prosjekt : ryddejulautavhuset . Og jeg må innrømme, det er mer moro å sette frem enn å rydde vekk. Men det må gjøres og nå er det gjort. Alt er pakket i plastkasser med lokk. Og alle kassene er merket. En for adventsting, en for gang , en for stue osv. Fem store kasser pluss en liten kommer frem hvert år. Og nå skal de stå trygt på stabburet et år til neste gang. Når man pakker bort har man faktisk bedre tid for å se på alt enn når man setter frem. Og mange ting er jeg veldig glad i. Slik som bildet av Ingunn og Amund fra de var bitte små. Åååå hvor fort tiden har gått.
 

 Det blir litt tomt og mørkt i huset den første kvelden etter at alt er pakket vekk men så glemmer vi det . Nå er det bare deilig. Formen var ikke noe særlig i går så på kvelden satt jeg bare i en stol og strikket. Idrettsgalla på TVn gjør en litt sløv synes jeg . ja ja
I dag våknet vi opp til varmegrader og tunet hadde delvis igjen fått et sånt blankt skjær. Æsj ! Men utover formiddagen kom det snø og ble skikkelig vinter igjen. Vi hadde sein frokost og så dro vi til fjells. Vi har ikke fått besøkt hyttefolket denne jula men i dag har vi vært på hyttetur i flere timer. Vi fikk også gått oss en tur med bikkjene. Stakkars Dina ser ut som en stor snøklump i denne kramme snøen. Inne på fjellet er det ca 80 - 100 cm snø og flotte forhold. Ingen kan klage på vinteren på Vegglifjell nei. Og nå er det jammen kveld. Dagene er korte på denne tiden selv om dagen også nå har blitt noen minutter lenger enn siden før jul. Det er deilig å tenke på. Nå har jeg oppdatert tomtebloggen vår og jeg håper vi får litt fart i det markedet denne våren også. Kunne trengt det ..
 


 Når man jobber på en skole så går våren så innmari fort. Det er vel fordi den er litt oppstykket av vinterferie, påskeferie og en maimåned som er full av fridager. Det vil si, i år er visst 17 mai på en lørdag tror jeg . Uansett så går vi mot vår ! En kusine av meg som bor på Jæren sendte meg et bilde fra hagen sin. Tenk , der blomstret primulaen. Utrolig ! Det eneste som nå begynner å irritere meg med tanke på vår er at i år blir det ingen heimeavla agurker for drivhuset er en saga blott. Søren og. Men ikke noe å gjøre ved. Jeg tror ikke jeg får gubben med på en ny invistering av sånt utstyr nei.
Dagens bilder er tatt de siste dager og er derfor litt av hvert egentlig . I all slags vær..........

Ingen kommentarer: