tirsdag, november 11, 2014

Tirsdag

Det er tirsdag morgen. Ute er det stup mørkt og minus to grader. Det er skikkelig november akkurat nå. Snøen som kom i helga lå ikke så veldig lenge. Allerede på lørdag kveld kom mildværet og alt smelta vekk ganske fort. Fredag kveld snødde det og lørdag morgen var det riktig så fin julestemning hjemme. Vi starta dagen ganske tidlig for Ingunn skulle ta bussen til Kongsberg på morningen. Hun skulle ned og overlevere en hund og få hjem en annen. Det var stas ! Endelig skulle Daisy komme hjem.  Siden vi var tidlig  i gang dro vi på formiddagsbesøk på  Bygdeheimen. Der satt det en heller trøtt gjeng og sov da vi kom. Ja mor sov faktisk så godt at vi lista oss ut og dro på butikken . Da vi kom opp igjen var den lille damen på beina og vi fikk en koselig stund med kaffedrikking og masse kommentarer på snøen som lavet ned ute. Og det er slett ikke bare av barn og fulle folk en får sannheten servert tvert og uten sensur.  Da jeg skulle gå og ha på meg jakka sa en gammel mann at , enten har du lagt på deg eller så har du kjøpt for lita jakke. Joda, sannheten kan være tøff den...
Da vi kom hjem var det faktisk kommet så mye snø at vi  måtte pusse trappa. Jeg gikk en liten tur med Luna, men må innrømme at jeg var for lat til at det ble noen trimtur .

Jeg hadde jo planlagt at jeg skulle bake litt fra kakebakeboken denne helga også og det gikk jeg i gang med ganske fort. Og tenk, for første gang i mitt snart 54 år lange liv så klarte jeg å få til et sukkerbrød jeg ikke behøvde å skjemmes over . Ja , jeg var faktisk nesten i sjokk over at kaka ikke kollapset og ble paddeflat slik de alltid har gjort når jeg har prøvd meg på sånne . Neida, denne var høy, fin, fast og smakte også godt. Under over alle under !! Siden vi var bedt bort på middag den kvelden og siden søndag var farsdag lagde jeg kaken som marsipankake og tok den med.  Fylte den med molter og den ble riktig så bra egentlig . Jeg har nok en laaaang vei å gå når det gjelder kakepynting men det kan vel i hvert fall ikke bli verre. Bilde av ferdig produkt legger jeg imidlertid ikke ut her ... Smakte godt gjorde den i hvert fall.

I tillegg så bakte jeg en slags winerbrød-stenger , slike som mor alltid bakte til søndagskaffen. Mor lagde mye kaker og bakst med syltetøy. Sikkert fordi hun var flink til å lage syltetøy - Slike stenger kan jeg huske ble laget med både plomme, bringebær og rabarbra. Mine ble ikke så fine som jeg hadde tenkt men nå vet jeg til en annen gang hvordan jeg skal gjøre det . Og de smakte veldig godt .
Vi var bedt på middag på hytta klokka fem og det var veldig koselig . Gubben har i alle år snakket om at han har lyst til å smake på skikkelig lutefisk. Jeg har spist lutefisk en gang og funnet ut at det er ikke noe for meg. Han har smakt det en gang og den var ikke god men hyttefolket de påsto hardnakket at da har han ikke fått den skikkelig tilberedt. Så, på lørdagens middagsmeny sto det lutefisk ala Hildegunn ! (siden jeg er skikkelig sær fikk jeg stekt ørret , he he ) Men gubben fikk en flott opplevelse av lutefisken han. Servert rykende varm , med bacon, ertestuing, sennep og raviolisaus og selvsagt mandelpoteter. Juleakkevitten starta vi også på. En liten smak da.
 Marsipankake med molter til dessert og vi endte i sofaen stapp mette ! Bikkjene våre kosa seg også på hytta og det ble sein kveld før vi var hjemme igjen. Da drøpp det fra taket og snøen forsvant fort.
Søndag morgen gikk jeg i gang med å lage komle for det var planen min. Komle er høst/vintermat synes jeg . Jeg er veldig glad i det og da jeg var liten hadde vi vel komle en gang i uka.  Det er faktisk et barndomsminne at jeg fikk en smakskomle med en smørklatt. Noen måtte jo teste om komla var kokt ! Den smakskomla smakte alltid himmelsk og var en skikkelig apetittvekker .  Det var god mat, billig mat og sikkert sunn mat og. I dag er jo det meste farlig så ingen vil vel støtte den uttalelsen, men vi overlevde nå vi da. Jeg hadde akkurat fått alt på kok da vi fikk telefon med invitasjon til klotsuppe hos bestemor og det takker man ikke nei til !! SÅ komla ble mandagsmat i stedet  og det passet bra. Vi fikk en riktig koselig søndag ettermiddag i Toen . Søndagen var en slik dag hvor det liksom ikke ble helt lyst . Da vi kom hjem var det bare å få på lys i alle kroker og krabbe seg godt opp i godstolen ved peisen. Ute regna det i bøtter og spann.
Helga ble litt sånn NettFlix helg for meg. Jeg har lenge hatt litt dilla på DoctorWho og nå har jeg sett alle episodene av den Så da hoppa jeg over på en spinnoff fra den serien som heter Torchwood.  Det går litt i perioder hva man gidder av sånt men denne helga har vært litt sånn i hvert fall. Noen ganger er det vel sunt å være litt lat.
Mandag morgen var også temmelig grå og våt. Jeg dro på jobb i mørket og jeg kom hjem i mørket. Det er forresten ganske spennende å kjøre over Bogstrandhøgde  nå. Noe skjer hele tiden og det er ikke mye igjen nå før vi sikkert kan kjøre siste stubben på ny veg også. Gleder meg til det . Tror de jobber på spreng for å bli ferdig før vinteren kommer . Og det blir BRA !!
Søndag var det forresten farsdag og gubben fikk pakke og et kort som i hvert fall ikke levnet noen tvil om hvem det var fra . Lille MY kosa seg nok når hun fant akkurat det . Det er litt rart å tenke på at om et år så er det det guttungen (he he ) som kan feire farsdag . Vi gleder oss alle til det .

Ute i verden er det nok en sjakk-fight . Jeg er ikke god på sjakk og har ikke spilt på mange år men synes det er veldig spennende likevel. I Oslo har et barn dødd av sult og omsorgsvikt og jeg fatter ikke at det går an. Det er så fælt og trist av det finnes ikke ord. Det norske samfunn skal ikke tillate at slikt skjer men det skjer likevel. Nå må vi begynne å bry oss mer ! Men det er ikke lett det vet jeg .
Midt oppe i slike avisoppslag blir det nesten flaut å se nisser og jule reklame .
Men nå må jeg komme meg ut døra og på jobb. Huff, jeg tror jeg må skrape litt is også. Jeg savner en garasje !!!!! Ha en fin dag da..

Ingen kommentarer: