onsdag, mai 13, 2015

Onsdag

Det er onsdag ettermiddag. Det er midt i uka men dette er en ganske så amputert uke så for de fleste er det faktisk helg nå. I morra er det kristihimmelfartsdag og den inneklemte fredagen tar vel veldig mange fri. På søndag er det 17 mai og så er vi vips, over halvveis i den vakre vårmåneden. Men er det noe vår og sommervarme ? Nei da. Kaldt og grått har det vært så langt ihvertfall.
Lørdag var det dugnad på kirkegårdene våre. Den dagen så fryktelig fin ut og det var det jo også , men da jeg kom ut kjente jeg at det var ikke noe varme nei. Her var Det bare å få på seg jakke . Det kom over 35 stykker på dugnaden og selv om det var mye å ta tak i så ble vi ferdige. Det er egentlig en veldig koselig dag . Og det er en dag som er veldig viktig også. Alle vil nemlig gjerne at alt skal være på stell , men ingen har tid til å gjøre noe med det .

 Matpausa sammen sånn midt på dagen er så innmari koselig . Det kommer ogs folk som ikke bor i bygda og det er jo også koselig å treffe dem . Så alt ble ordna og fiksa mens sola forsvant og skyene vant. Vi fikk også planta på kirkegården her i Veggli før vi dro hjem. Da kom det middagsgjester. Ingunn skulle hente bunaden sin og Magnus var sjåfør. Koselig det. Når de dro reiste vi ut til Rollag kirke og fikk plantet der og. Og da vi dro hjem derfra kom snøen. Jeg hadde igjen noen få planter som jeg ville plante hjemme og mens gubben filma den gærne kjerringa si , lå jeg på kne og planta i snøværet . På trass ! Forbaska snødritt !

Resten av kvelden gikk med til bunadsjekk, skjortestryking, kakebakst og skopuss. Puh ! Er ikke noe hvilehjem dette her .
Søndag morgen våknet vi opp til strålende sol og hvite jorder og trær. Jeg tok et bilde ut vinduet til et av soverommene oppe og en stund lurte jeg på om jeg skulle stikke i kontakten til julestjerna som henger på det rommet. Det var nesten julestemning ute !

Formiddagen ble brukt til hundelufting og halv elleve dro vi nedover til Kongsberg. Konfrimasjonen til Birgitte starta i Kongsberg kirke klokka halv ett. Ett flott arrangement i ei flott kirke. Etterpå var det å samles med masse familie på Vandrerhjemmet. Koselige timer med mye mat og prat. Ikke så veldig denne familien er samla heller nei. Mens vi var borte skulle naboen lufte bikkjer. Luna lot seg villig lufte hun men den lille prinsessen satt sint som en lemen på gangen før hun stakk å gjemte seg . Ikke tale om at en fremmed mann skulle få dratt henne ut av huset nei. Så da vet vi det at vi er ganske trygge for henne.

Det var kveld før vi kom oss hjem. Litt slitne. Og for min del var det nesten bare hjemom for å snu. Jeg skulle nemlig ned igjen til Kongsberg på mandag morgen. To dager med fagforeningskursing. Fagforbundet Buskerud var samlet på Grand. Det var BFK sin gruppe som skulle kurses denne dagen. Vi er 13 skoler pluss litt flere fylkeskommunale arbeidsplasser så det burde vel egentlig vært mange flere enn vi var . Men vi var altså 35 stk . To veldig slitsomme , lange og lærerike dager . Det er nesten slik at mye av det må nok sorteres . Men at det var to nyttige dager er det ingen tvil om. Og så mye trivelige folk  ! Veldig hyggelig å menge seg med slike følk ja. Gubben erter meg litt da for han synes jeg begynner å bli litt sånn "pamp"aktig , men ingen fare. Jeg skal nok holde meg der jeg er og ingen andre steder .

Da jeg var ferdig tirsdag ettermiddag bar det rett til en frisørtime. Og mens jeg gikk dit kom det aldeles voldsomt regnvær på Kongsberg. Kaldt og vått. ÆSj ! Håret ble klippet i kort, kort og gubben lurte nesten på om han var gift med en mann da jeg kom hjem. Men, hår det vokser ut igjen. Grunnen til den grådige klippen var at nå er alt det svartmala borte og godt er det .
Etter jeg var kommet hjem fikk vi besøk fra Uttakleiva. Kjempekoselig var det ! De hadde vært i det store utland og jammen vanket det både grisunger og skinke i gave på oss. Vel og merke i marsipan men til stor glede likevel.
Og så har dagen i dag kommet og nesten gått den og. Når en har vært borte to dager fra jobb er det mye å ta igjen det er ihvertfall sikkert.  Nå skal resten av dagen brukes til pakking og til litt baking . Må jo ha med noe godt i en kurv når man skal i barselvisitt ! det ble noen skikkelig rosa baby cupcakes . Ser ihvertfall morsomme ut .

 Jeg gleder meg veldig til å ha noen dager sammen med Amund, Gina og Jenny. Skikkelig få snusa inn noe babylukt. Men vi kunne ikke dratt uten Ingunn og Magnus som stille opp og er barenpiker for oss. Så får vi bytte på når de skal oppover . Gubben har snakket med veimeldingssentralen i dag og de anbefalte oss å kjøre Oslo og Østerdalen. Valdresflya og Dovrefjell krevde vinterdekk i det minste og begge er nattestengt. Så da gjør vi som de sier . Det er neimen ikke sommer ennå nei.
Ute i verden ellers så har det vært nye jordskjelv og eksplosjoner både her og der . Ja til og med i lille Norge er terrortrusselen så stor nå at politiet er bevæpnet. I Numedal nekter politimestrene å gå bevæpnet i 17 mai togene og det er jeg jammen enig med dem i. Trist at verden har blitt slik .
Men nå må jeg slutte og så får det komme fyldig rapport fra Trondheim når vi kommer oss hjem igjen på søndag kveld en gang .

Ingen kommentarer: