tirsdag, mai 26, 2015

Tirsdag

Det er tirsdag ettermiddag. Ei hel uke og vel så det har gått siden jeg fant tid til blogging. Det kan bare tyde på , enten stor latskap , eller veldig travle dager. Og bare så det er klart, jeg har hatt travle dager ! Så det så.  Almanakker og dagbøker er forøvrig et "must" for uten det hadde jeg vel ikke husket fra dag til dag hva som skjer heller.
Tirsdag morgen dro jeg fra Lien mens snøen lavet ned ! Hallo ! Har vår Herre glemt at det er noe som heter vår eller ? Det er nitrist med sånne vårdager . Men i år er det visst slik det skal være . Vi bruker fremdeles vinterjakker, hansker og pannebånd. Og nå er det forresten nærmere juni . Urettferdig er det . Denne dagen var gubben skikkelig nede for telling og da er det ikke mye action i heimen. Det ble nok litt tøft med 4 dager ferie og 130 mil bak rattet.
Jeg dro rett på vertshuset etter jobb. Ja , jeg dro forresten fra jobb litt tidlig for å rekke det jeg skulle på Vertshuset. Vi skulle nemlig kjøre intervjurunde for søkerne på kirketjenerstillingen. ¤ søkere hadde vi. Og det er neimen ikke så lett heller når det er så mye bra folk ! Men det gikk nå kvelden da. Og snøen forsvant i løpet av dagen og ble erstattet med deilig regn i stedet.
Onsdag var det utrolig nok + grader da jeg sto opp. Og det var sol ! Denne dagen var en travel dag på jobb og da går jo dagen fort. På slutten av dagen dro jeg oppover og leverte inn lille golfen min på service. Har ikke råd til å la være nå for jeg har ihvertfall ikke råd til å bytte bil. Så da får man passe godt på den man har da. Etter jobb og middag tok jeg med meg Luna og så gikk vi tur opp til Killingskard. Årets første tur til topps faktisk. Flott vær men bitende kaldt. Måtte kle meg som til en vintertur. Men det er en befriende følelse å komme opp. Frisk luft helt uten pollen er det og.

Torsdag var det også sol da jeg sto opp. Men kaldt. Bitende kaldt . Denne dagen var en gaske vanlig dag på jobb og etter middag dro jeg med meg begge bikkjene inn på fjellet for å gå en tur. Den lille pølsebikkja begrenser turene en smule som det ble ikke akkurat noen treningstur. Men alt er bedre enn ingenting. Det var kladt men fint denne kvelden og. Nå begynner det å bli mye vann på fjellet så det tiner selv om det er kaldt .

Fredag morgen var gubben min litt bedre og det er alltid veldig godt når det skjer. Jeg skulle på et møte på Rødberg på formiddagen . På kommunehuset jobber Laila som jeg gikk på skole med for noen år siden. Jeg savner virkelig noen pratestunder med henne. Men vi snakkes nå når vi sees ihvertfall. Etter møtet var det jobb som vanlig frem til skoleslutt og etter det dro jeg rett ned til det siste intervjuet . Her går det unna ! . Men vi kom i mål og innstillingen er gjort . Så da får vi se om noen blir fornøyde da. Denne dagen fikk jeg telefon fra bygdeheimen om at den lille damen hadde falt og slått seg i ryggen. Så etter middag dro vi på heimen for å sjekke om hun var like hel. Hun hadde nok vondt men så er det noe med det at når man ikke husker å ha falt , ja da husker man ikke så godt at man har vondt heller.  Resten av den kvelden ble tilbragt i en god stol med fyr på peisen og en kjempegod smoothie i et glass ! Ukeslutt !

Lørdag formiddag kom med sol og iskald vind. På natta hadde det blåst så mye at jeg gikk ned og la meg på en madrass på gulvet på kontoret. Ja, det er egentlig Dina sin madrass og jeg bare lånte den litt . Jeg får nemlig ikke sove når vinden røsker og smeller i huset vårt jeg.  Så vi var trøtte begge to denne morgenen. Etterhvert kom vi oss i siget og ut døra. Vi dro og besøkte oldemor på andre siden av dalen først. Og på vei dit måtte vi ta en skikkelig titt på Brubakken som brant ned dagen før. Trist syn selv om ingen vel er så innmari lei seg for at det huset forsvinner. Det er vel mer måten det forsvinner på  som er så leit. Branntomter er trist uansett det . I Toen måtte vi jo vise frem masse bilder av lille Jenny. Vi får liksom ikke sett oss mett på henne uansett vi. Etterpå var vi innom butikken før vi dro hjem.

Vi ventet tomtekunder denne helgen og gubben dro til fjells for å merke tomter mens jeg starta på husvask , gardinskifting og litt annet snadder man skal og bør gjøre iblandt. Brødbakst ble det også. Begynner å få god dreis på det nå om jeg skal si det selv. Det ble nesten kveld før vi var ferdige både gubben og jeg . Denne kvelden så vi på GrandPrix . I flere timer ! Og det er det mange år siden jeg gjorde sist. Men i år var nivået faktisk veldig bra og showet likeså. Så jeg har nok brukt lørdagskveldene på verre ting . Men seint ble det så søndag morgen var vi ikke akkurat tidlig oppe nei. Søndag var det grått og kaldt igjen og på fjellet snødde det faktisk. Vi fyra og tente lys og en skulle tro vi var i februar og ikke langt uti mai. Usjamei !
I løpet av dagen fikk vi mye besøk og det er veldig koselig ! På ettermiddagen kjøpte vi oss middag før vi var innom hos den lille damen igjen.

Mandag var liksom også søndag . Langhelger er fint det .Det var fint vær denne dagen også. Vi brukte mye av dagen på fjellet og jeg tror vi er veldig fornøyde med det . Det var flott på Sundtjern denne dagen og.
Og så var helga over . Den lille familien i Trondheim var på besøk i Rendalen denne helgen. Det var sikkert spennende å være borte sånn for første gang med babyen. De to på Kongsberg feira både stille og rolig og med brask og bram. 85 års dag og 25 årsdag . Det er vel på to ulike måten kan jeg tro.
Ute i verden er det sykkeldiskusjoner . Vi skal jo dele veien med syklistene nå. Hm.. jo da men syklister er også ttrafikanter og må oppføre seg deretter da. Jeg lurer på hvilken fartsetappe Numedal blir for syklistene jeg når det kommer ny asfalt. Hvis det kommer ny asfalt da.....
På fredag fikk jeg mail om at en nå sesong med Doctor Who lå klart på Netflix . Hurra !! Så det skal innrømmes at jeg har klart å få med meg 4 episoder i løpet av helga . Ipad og Netflix er fine saker når man har en litt sær smak på fantasy !

I den store verden er det båtflyktninger og krig. Det er nesten slik at man får lyst til å gråte hver gang man ser på en nyhetssending.
Men det var liksom det da. sånn i korte trekk. Noen bilder har det blitt men det er slett ikke mange. Blomsterbedet mitt står i påskeskrud det nå. Noe seint kanskje men flott likevel. En pinselilje har også funnet det for godt å blomstre akkurat til pinse. Jeg synes det er rart de ikke fryser ihjæl !!

 Og så får jeg prøve å ikke la det gå en uke til neste gang da. Nå gleder jeg meg til fjellturer. Snart er snøen borte !!!

Ingen kommentarer: