torsdag, januar 26, 2012

Torsdag

Det er torsdag morgen. Ute snør det og det er minus 9 grader. Med andre ord et skikkelig gammeldags norsk vintervær. Og skientusiastene jubler nok av full hals. Selv har jeg mine lykkelige øyeblikk når sola skinner over snødekte grantrær. Men jeg sliter litt en torsdagsmorgen hvor jeg vet at jeg står forran kjøring til Tunhovd på jobb. Men så er det jo det da, at alt går når en må.
Men, i dag er det en stor dag for høvdingen og den lille husfrua. Høvdingen fyller nemlig 90 år i dag !! Hurra !!! Og det skal sikkert feires hele dagen. Jeg får ikke vært med på det men det skal visst andre ta seg av.  Og hvis ikke føret er altfor ille får jeg prøve å ta en tur utover i kveld. I går kveld måtte jeg rett og slett avlyse turen ut dit. Da var det andre som trengte meg mere. Godt å føle at noen trenger en ihvertfall.
Men tilbake til høvdingen så tror jeg han ser frem til den store dagen. Far liker at det blir gjort litt stas på han så det passer bra. Så veldig mye besøk blir det nok ikke heller for den gamle kretsen rundt dem begynner å bli liten og veldig sliten . Men det trengs kanskje ikke så mange heller.
Ihvertfall så får jeg håpe jeg kommer meg ut i kveld. Gubben min hangler for tiden så han får ta det som det passer.
I går var det en ganske så vanlig dag på jobb selv om den stakkars bilen min hadde det kaldt da jeg dro. På Norefjord var det nemlig minus 23 grader . Fysjamei ! Og da passer det dårlig at det ikke er motorvarmeruttak noe sted der oppe heller. Så midt på dagen var jeg miljøsvin fordi jeg rett og slett starta opp bilen og lot den gå en stund.  Men det får tåles.
I avisene er det mye vær som det skrives om. Og jeg skulle veldig gjerne sett det flott nordlyset som ble meldt. Men nei da.. her bare snør det .  Og i går sto det om en som hadde dratt ulovlig til sydolen for å finne stedet hvor han mistet sine venner. Nå er fyren etterlyst i mange land. Men det er vel kanskje det han ville oppnå. Litt blest rundt det .  På Tv i går kveld starta det enda en serie hvor vanlige folk drar på tur med en kjendis. Jeg orker ikke slike programmer mer jeg. For det første så synes jeg det nesten er litt sosialpornografisk , med all personlig utlevering , snørr og tårer. Og for det andre så er konseptet så til de grader oppbrukt. Så jeg fikk faktisk lest litt i går kveld når gubben så på tv. Godt vi ikke er like vi mennesker forresten . I såfall kunne vi jo risikert at alle var like sære som meg. he he
Nå hører jeg at lille nøtteliten er på plass på foringsplassen ute på verandaen. Han bråker nemlig fælt. Og spiser mye ! Men er så søt at det gjør ikke noe .
Nei nå får jeg slutte av her.Frokosten er fortært og det durer i ovnen. Kunne vel egentlig tenkt meg en liten stund til under dyna men... opp og hopp ! Gubben og fanklubben hans får kose seg med peisvarme og dyner.
Dagens bilde kan jo ikke bli noe anna enn høvdingen sjøl ! Han bærer da alderen flott selv om helsa skranter . Hipp hurra for far !!!!

Ingen kommentarer: