torsdag, februar 04, 2016

Februar !

Etter en skrivetørke på nærmere to måneder får jeg prøve å sparke meg selv igang igjen. Dagene har vært travle og det får vel være en av årsakene til at man ikke har hatt ro til å sitte ved tastaturet.
Jula kom og gikk . Spennende å pynte til jul i et hus som er helt anderledes enn året før. Men det ble nå julepynta nok likevel.

 Veldig veldig koselig å være samlet alle hjemme i noen dager ! Kosa oss masse med barn , svigerbarn og ikke minst barnebarn ! Men jula ble også ganske trasig når bestefar i huset var mye på sykehus. Så jula ble litt rar. Nyttårshelga tilbragte vi alene og helt i ro. Ja, idet vi gikk inn i det nye året sov både gubben og fanklubben hans og jeg måtte ønske meg selv et godt nyttår. he he 

Januar har vært kald, kaldere og kaldest. Det har kommet bra med snø. Bilen min har tæla og knekt av kulda både her og der . Fuglene har spist oss omtrent ut av huset og Jenny har reist seg og fått ennå en ny tann !  Det skjer selvfølgelig noe hele tiden. Det har vært et fantastisk flott vintervær . Egentlig er det ingen grunn til å klage på noe som helst fr det er jo akkurat slik vi alltid snakker om at god norsk vinter skal være.

Om jeg ikke har skrevet noe i januar så har jeg ihvertfall fått gjort mye håndarbeid. I vinter har jeg strikket 16 par sokker. Mange ble gitt bort til jul . Og jeg har strikket genser til Jenny, genser til Daisy og nå driver jeg med hekling og toving av sitteunderlag. Det er spennende å leke seg med nye teknikker. Islykter har jeg også lært å lage i vinter. Takket være kulden.

Trondheimsfolket har byttet roller. Nå er mamman tilbake på jobb mens pappan er hjemme med Jenny. Tenk så heldige de er ! Og tenk for en trygg og god oppvekst for den lille frøkna.
De unge på Kongsberg er i full gang med detaljplanlegging på husbygging til sommeren. Det blir kjempebra og jeg gleder meg ihvertfall til Ingunns gourmetmåltider i nytt hus på Lampeland !
Noen turer ut i snøen har det også blitt selv om nesa har verka og kroppen har vært stiv i kulda.

Lille mor på heimen har ikke blitt større i løpet av vinteren og hukommelsen har heller ikke akkurat tatt seg opp. Men humøret og den skarpe tungen glimter til iblandt likevel. Sist helg satt vi og så på sport på TV og jeg snakket om skirennene som var på prestegårdsjordet da jeg var liten. Jeg gikk alltid skirenn jeg . Ikke fordi jeg syntes det var noe gøy men fordi jeg elska buljongen vi fikk da vi kom i mål. Vel, den lille damen så på meg og så uttalte hun ; ja, du har nå vel aldri vært noe særlig sporty du Kari. Jada, det er visst av sine egne man skal ha det. Men hun er herlig !

Ute i verden opplever vi at mennesker er på flukt. Og mennesker er på vandring. Det er vel ett nytt kapittel i verdenshistorien som vi kanskej har sett før og men glemt. Det nye nå er at media er der. Midt i det hele.  Og medias makt er at det lager og har mange meninger. Vi lar oss styre. På godt og ondt. Hva er riktig og hva er galt ?. Uansett er det mange som trenger hjelp . Og verden er ikke bare et godt sted å være. Vi er heldige vi.

Nei, dette ble jo bare rot. Jeg får legge ut et par bilder. Og så får jeg si at jeg kanskje er igang igjen da. Kanskje... I går da jegf kom hjem fra jobb skinte sola fremdeles på Senhovdtoppen. Det er et godt vårtegn. Og tenk, nå går vi mot vår !!


Ingen kommentarer: