lørdag, desember 22, 2012

Lørdag

Det er lørdag og det er bittelille julaften. Ute har det vært snøfjon i lufta hele dagen men det er rundt minus 10 og snøen er så lett . Hvis du blåser på den forsvinner den lett.  Men at det ihvertfall skaper julestemning kan det ikke være noen tvil om .  Innomhus er det litt verre. Vi er ramma av influensa ! Gubben har hatt det hele uken så han er godt på bedringens vei . Amund kom hjem i går kveld og han hadde begynt midt i uka og det gjorde jeg og.  Det har vært noen slitsomme netter og dager nå ja. Fytti katta !! Så mine planer om alt som skulle gjøres i dag ble vel ikke akkurat som jeg tenkte. Men pokker heller. En kjenner ihvertfall at en lever .
I går var det siste dag på skolen før ferien og dermed den årlige juleavslutningen. Jeg tror nok mange swynes det er en hyggelig dag . Men de fleste tenker nok ikke på hvor mye jobb det er å få til dette . Men vi drar lasset sammen og det pleier bli bra . Og så er alle glade, blide og forventningsfulle. Og alle fortjener uansett en god ferie. Etter jobb var jeg faktisk ganske utslått og det ble en pause på sofaen . Så dro jeg nedover til Kongsberg for å hente Amund. Noen ærender hadde jeg også . Men det var seint før vi vare hjemme igjen . Det snødde godt i hele dalen og da jeg dro nedover var det mye møtende trafikk. Er nok mange som skal være på fjellet i julen. Men vi kom oss nå hjem i ett stykke vi. Natta i natt ble en hostenysenatt ! Fytti katta hvor slitsomt det er å sove når forkjølelsen herjer.
I dag sto jeg opp og renska ovnen for aske, fyrte i ovnen og krøyp opp i sofaen under et pledd. Og det kan vel kalles ferie ! Utover formiddagen i dag har jeg fått ordna opp i blomster og vaska litt . Planen gikk i dass for formen var laber. Og så fikk vi besøk og da landa jeg i sofaen og vask ble vask.  Utpå dag var vi på besøk hos den lille damen på bygdeheimen . Prøvde å unnga altfor mye kontakt for vi vil jo ikke smitte noen men på behørig avstand gikk det fint å ta en prat likevel. Så dro vi på butikken og når det var gjort var jeg egentlig mest moden for senga ! Tenk å bli så drit sliten av en tur på butikken ! Men så får man seg litt mat og så holder en ut. Så litt har jeg fått gjort i efta likevel. Englebordet er ihvertfall på plass. Og så kom det en innom med nydelige blomster i en englepotte ! Tusen takk !! Og nå er det kveld og tv.
Ute i verden gikk nå ikke verden under likevel. Flaks for oss.  Men det som ikke er så bra er hvordan norske myndigheter behandler unger som er født her i landet av foreldre som ikke har oppholdstillatelse . Vi kan ikke være bekjent av å fortsette denne politikken . Det er flaut !
Nei nå orker jeg ikke skrive mer. Dagens bilde ble tatt i dag og viser ett fantastisk lys som sola skapte i dag . Den lå lavt over fjellet og var egentlig borte i sne.

Ingen kommentarer: