søndag, desember 23, 2012

Søndag, lille julaften

Så var det nesten jul da . I Lien mangler vi nå bare en helt vesntlig ting før vi kan la julefreden senke seg . Og det er Ingunn. Hun er på vei oppover dalen akkurat nå i skrivende stund. Jeg liker egentlig ikke denne kjøringa jeg men nå kan hun ikke være langt unna. Det snør kraftig og det har det gjort i hele dag . Faktisk har det vært et forferdelig vær helt siden i går. Men snøen som kommer ned er kald og lett . Den er nesten til å blåsebort faktisk.   Men nå kom jammen minstebarnet hjem. Heldigvis !! Det er vondt å kjøre i kveld og det har vært mange utforkjøringer. Og nå er det godt at alle er samla hjemme ! Hurra !!

Pause !
Puh !! Da er pizzaen fortært. Vi er såpass utslått av forkjølelse at det smaker sånn passe med mat men pizza på lille julaften hører med , dermed basta ! Nå er det kvelden før kvelden på TV., grevinnen og hovmesteren og midt i hele greia skal Ingunn og jeg pynte treet .  Akkurat nå er det et program om været i året som gikk. Og gubba noa så fort en glemmer ! Det eneste vi husker er at det stort sett var drittvær i hele sommer . Men han som holder til i Trondhjem har hatt bare finvær. Så det er store forskjeller.
Forkjølelsen herjer ganske godt ennå. Og i dag er det vel jeg som har hatt det verst. I går kveld var halsen kjempevond og hue føltes stort og tomt eller fullt eller ... Ja ihvertfall var det slitsomt. Natta ble en skikkelig hostenatt . Og det ble det for de andre og. Vi sov på hvert vårt rom for å ikke vekke hverandre men jeg hørte det hosta godt både her og der . Så våkna man opp i dag med hue fullt av bomulle og halsen full av stålull. Ækkelt ! Men utover formiddagen ble det litt lyspunkt. Halsen kom seg og nå er det i det minste greit å svelge. At nesa renner og en tur på butikken er mer enn en orker får stå til. Det går i det minste fremover !!!

Jeg har klart å få både vaska og rydda på plass de hundre nissene som gubben stønner litt over hvert år. Ble ikke akkura skuring av gulv for det orka jeg ikke. Men tømmer en godt med grønnsåpe i bøtta lukter det i det minste godt en stund !
Dagens bilder er mye stemning og mye vær. I morra skal det klarne opp og da blir det vel julekortvær !!!

Ingen kommentarer: