fredag, juli 25, 2014

Fredag

Det er fredag formiddag. Nest siste uka i ferien er snart over . Hm.. har forresten ikke hatt den store feriefølelsen i det hele tatt i år. Har i grunnen ikke vært vekk fra tunet nesten og da blir det liksom ikke ferie på en måte. Men, en får vel leve med det da. For noen år tilbake var årets sommertur Liertoppen for å kjøpe en do. I år tror jeg ikke vi slår den engang. he he

Uansett så har uka som har gått vært grusom varm. Ja grusom er i grunnen rette ordet. Det har nesten ikke vært til å holde ut hverken for folk eller hunder . Derfor er det heller ikke så mye å skrive om. Ikke er det godt å puste. Ikke er det godt å spise og ikke er det godt å bevege seg .  Så det er i hvert fall ikke min mest sporty sommer nei. Mandag var Amund og jeg på en liten besøksrunde hos mormor og bestemor og resten av dagen gikk stille og rolig forbi. Tirsdag dro jeg nedover til Kongsberg tidlig på morgenen-. (det er for øvrig det lengste jeg har kommet på tur denne sommeren he he ) Jeg hadde med meg to bikkjer som skulle til dyrlege på sjekk og tannpuss. Litt av et styr men det gikk veldig fint. Flinke dyrleger var det. Imponerende å se hvordan de håndterte tannlegeutstyr !

Jeg var ikke før kommet hjem før jeg måtte kjøre gubben på legevakta med kutt i beinet. Sju sting og to varme timer seinere kom vi oss hjem. Nå sitter han stort sett med foten på en stol. Ja iblandt i hvert fall.  Amund ble sporenstreks innsatt som reservebonde og han har jobba som en helt i varmen. Slått alt som skal slås med tilburger og kantslåmaskin. Så nå kan gubben bare slappe av. (hvilket han slett ikke klarer) Onsdag morgen venta vi bunter og Amund og jeg starta dagen med å rake sammen så mye vi kunne . Likevel får de ikke med seg alt. Disse små jordene våre er ikke laget for store traktorer og redskap. I går dro vi på kaffebesøk på formiddagen og resten av dagen satt vi nesten bare her å gapa helt til himmelen åpna seg og slapp løs Tor med hammeren utpå kveld. Resten av kvelden regna og tordna det men det ble i det minste litt mer friskt.

Jeg har vært på fjellet seint på kvelden med Luna disse dagene. Det er eneste tiden det går an å bevege seg. Vi har vandra litt på måfå og finni oss et par nye "skrikertopper". Hadde tenkt meg en tur i går også men da ble det torden i stedet da. Så slik har dagene gått.  I kveld kommer Gina og det gleder jeg meg til. Alltid koselig å ha henne på besøk. I morra skal de på skyterunde i Hallingdal og vi hadde egentlig tenkt å være med. Eller, jeg hadde tenkt vi skulle være med . Men nå tror jeg ikke blir noe av det heller. Jeg får vel heler være hjemme å bake .
Søndag er det burtsdagsfeiring på ettermiddagen og til uka kommer det noen besøk innom noen dager .

Jeg har som forventet begynt å gå inn i forberedesegtiljobb fasen. Så jeg regner med at når neste søndag kommer er jeg klar og egentlig skal det bli innmari deilig ! Gleder meg til å få på plass de nye møblene på biblioteket og rydde på plass kontoret mitt . Og siden jeg ikke kommer inn på mobilt kontor her hjemme vet jeg det er en haug med mailer som venter .

Ute i verden er det så mye grusomheter at jeg orker nesten ikke tenke på det engang. Men jeg kjenner i hvert fall på meg at når politikk og religion blir viktigere enn barn da er jeg ikke med lenger. Konflikten med Israel har verdenssamfunnet satt i gang og den bør verdenssamfunnet skamme seg over og se å få avslutta ! Og troen på mennesket forsvinner gradvis i takt med at mennesket selv utrydder seg selv. Vi er søren meg snart mer primitive enn dyra !

Og så var det lille Norge da, og terrortrusselen . Verden kommer stadig mer innpå oss. Men hvorfor lar vi det bli slik ? Nei, jeg må innrømme at nå er det så mye at en orker nesten ikke engasjere seg i det . Og akkurat det blir jo også helt feil.
Men jeg har da i det minste tatt noen bilder denne uka. Ikke noe spennende greier men fjellet er jo alltid vakkert på sommerkvelder .

Ingen kommentarer: