lørdag, desember 10, 2011

Lørdag

Det er lørdag kveld. Ute har det blitt mørkt for det blir det jo ved 4 tiden nå på denne tiden.  I dag har det egentlig vært en flott vinterdag. 4 - 5 kuldegrader og sol. Noen skyer men mye blå himmel og. Vi stara dagen seint. Sov lenge og trengte det vel.  da vi sto opp var vel egentlig planen å foreta en storstila husavsk og mye rydding. Synes liksom aldri jeg får gjort det og synes alltiid jeg ligger etter med alt. Men neida .  Gubben ville til Rødberg han . Og slik ble det . Vi hadde noen koselige timer med litt julegavehandling , kafebesøk og småprat. Og da vi kom hjem var jeg glad gubben fikk meg vekk fra vaskebøtta. Det er ikke så ille her ... trur eg..??
Vel hjemme igjen måtte han ta en sjau i bommen og jeg har gjort klar rommene til Ingunn og Amund. Begge to kommer hjem i morra og det gleder jeg meg masse til.  Og så er det jo sånn julestemning ! Håper været holder seg sånn nå jeg . Behøver ikke komme så veldig mye mer hverken av snø eller kuldegrader . he he optimist er det vel lov å være !
I går var det den vanlige dagen på jobb og det vanlige besøket i høvdingehula etterpå. Jeg synes jammen frua der ute hadde en god dag i går og det er hyggelig . Høvdingen er opptatt av å ordne julegaver og julekort. Og han har stålkontroll !
I dag ble nobel fredspris delt ut. Og jeg synes det er en verdig og flott gruppe damer som vinner i år. Det er vel en kjensgjerning at i de fleste utviklingsland så er det menn som styrer , menn som sloss og menn som dreper. Mens kvinnene er limet som holder liv i familier, unger og samfunn.
Vel fortjent pris !
I morra skal vi på grautmesse på Vegglitunet. Det er en årviss tradisjon. Og en koselig dag. Alle blir så fornøyde og da er det moro. Og så kommer ungene hjem på kvelden. Da er planen å få bakt årets pepperkake-kreasjon. I år har vi litt store ambisjoner så det spørs om vi kommer i mål. Men uansett skal kreasjonen inneholde ett pepperkakejuletre !   
Ja julegaver ja.. Hm.. jeg synes det blir bare verre og verre jeg. Men vi kommer nå i mål hvert år likevel. I år er det vel litt snudd opp ned for de som pleier å væremvanskeligst er vi ferdige med alt og de lette river vi oss i håret over . he he Men jeg fikk nå avsted de fleste julekorta i dag og er i gang .
Nå er det lørdag kveld og vi har akkurat proppa oss med kyllingpizza.  Dagens bilder er tatt på turen opp til Rødberg . Og et er tatt i kveld og viser at det lyser av både utetre og fullmåne !

1 kommentar:

Mormor sa...

"vidunderlig vakkert " er vel et uttrykk en kan bruke om det bildet !!!
Tar jula som den kommer i år jeg, har da fått laget litt jul ved inngangen !

Hils til de gamle i "Høvdinghula" ;)