søndag, januar 01, 2012

Søndag 1 dag. nyttår

Så har vi kommet inn i ett nytt år. 2011 er historie. Og 2012 ligger der foran oss uten en ripe men også uten svar . Spennende med andre ord. Det beste er vel å bare la seg flyte med. Og så er det vel hverdagene som gjør livet verdt å leve tross alt. Det nye året har startet med vintervær. Snø og kuldegrader. Men mye julestemning akkurat nå. Denne julen har vært rolig . Og det har vel egentlig vært veldig godt.
I går dro gubben til fjells for å hjelpe hyttefolket med vindfall. Jeg rufset i huset og så tok jeg med meg Luna og fikk meg en lang god luftetur. Det var litt kaldt men flott med sol. Da jeg kom hjem ble jeg kald. Fikk frost i meg og huepine.    Så resten av dagen var litt slitsom faktisk. Men det var vel ei fleme for det er borte nå. Vi var bedt på¨mat i Toen og det går man ikke glipp av hvis man ikke må altså. Makan til oppdekking ! Og elgsteik som smelter i munnen . Kjempegodt ! Ja vi spiste faktisk så mye at vi var ikke sultne til frokost i dag engang ! Ingunn kom også hjem og var med oss under maten. Og så dro hun på fest og jeg hentet henne igjen utpå natt. Vi dro hjem slik at vi puttet bikkjene i bilen og kjørte til fjells når det smalt som verst . Vi pleier det og det har vist seg å funke bra. Ingen redde bikkjer her i huset .
I dag sov vi lenge for gamle folk er ikke vant til å være oppe om natta kan vite ! Og nå har vi forbrent litt kalorier med å måke frem biler og en 40 kvadrat stor veranda. he he Det er et slit men sikkert sundt. Gubben sitter i traktoren og freser snø. Ingunn ser TV og jeg blogger . Siste dagen i juleferien skal nytes ! Middag er på planleggingssstadiet og kanskje kommer det folk utpå dag . Tar det som det kommer.
Jeg tenkte jeg skulle sette meg ned og tenke igjennom året som har gått og kanskje reflektere litt over det men jeg lar det være. Kan vel si det har vært på godt og vondt og ikke alt er like lett å tenke tanker om. . Annet enn at uansett hvor gammel en blir lærer en hele livet . Smått eller stort. Vi fylte begge 50 dette året men det merkes ikke så veldig ennå. Oppi hue er vi noen ganger 14 og andre ganger 94 .  Alder er en snikende ting som bare er der til man en dag plutselig skjønner at tiden har dytta alderen fort ivei . Men hver alder har sin sjarm. Og den største burtsdagsfeiringa i år var ihvertfall ikke min egen. Men kjempemorsom likevel !  Synes jeg er ganske heldig som har en svigermor som vil dra på tur med akkurat meg !
Ellers så synes vel noen vi er trege i mye av det vi gjør. Men vi liker å gjøre ting i eget tempo . Og er det riktig for oss så holder det . Noe av det som har skjedd i år vil vi aldri oppleve igjen heller. Å få være hjelper i en ordinasjon var stort . Faktisk større enn jeg skjønte da det skjedde. Stas ! Å forlove seg i en alder av 50 var også faktisk veldig koselig.  Og ikke så lite romantisk da det skjedde heller .
At vi var i Oslo den 21 juli gjorde nok at vi fikk smellen der inne 22 ekstra innpå oss. Alt som skjedde den dagen vil prege oss.  Og jeg håper at sånt aldri skjer igjen. Jeg håper også at alle i 2012 forstår at skyld må legges der skylden finnes. Man får aldri tilbake liv som er tapt og det er personen som tar liv som bør ta skyld for det . Så kan samfunnet heller bruke energi på å ta vare på de som trenger det  .   
Usjamei nå ble det jammen en oppsummering likevel. He he . ja ja for året som venter så finnes det planer. Gode planer . Forventningens sødme kan være god å kose seg med . Og hvem vet ... Ting kan skje og ting kan endres.      
Det beste i livet er å ha helsa, ungene, bikkjene,  familie og tak over hodet . Nå ser jeg fremover mot vår. Ser frem mot lenger dager og turer ut . Bevege seg . Sykle, løpe og gå. Blomster og sol. Men det er nå en stund til det da. Først får vi ta med oss vinteren. Kanskje jeg rett og slett skulle satse på en skitur i ny og ne så lenge. Kanskje jeg skulle prøve å like det i en alder av 50. På verandaen vår har det flytta inn et ekorn . Den bor i ventilhullet på kjøkkenveggen tror jeg . Og den er utrolig søt. Godt å se den har overlevd nyttårsnatta  . Og i natt fikk vi ihvertfall sett at folk sparer ikke på fyrverkeri . Det gikk mange tusen i lufta i hyttefelta innpå her. Men så kan jo vi andre spare ved å se på.
Dagens bilder er litt av hvert og siden det er den første dagen i det nye året blir det ganske mange også.  Ellers så håper jeg at alle jeg er glad i vet selv hvem de er og jeg ønsker alle alt godt i året som bare ligger det og venter .
GODT NYTT ÅR !!

1 kommentar:

Mormor sa...

Godt nytt år til deg og dine !
Takk for masse hyggelig lesestoff i året som gikk ! Og fine bilder !
Sjåast...