tirsdag, januar 24, 2012

Tirsdag

Det er tirsdag kveld. Ute er det minus 15 grader og det har vært en kald, kald dag . Og ifølge avisene så er det Sibirkulda som har kommet . Ikke veit jeg . Det starta vel egentlig i går og så har det bare dratt på. God gammeldags vinter ville vel noen si .
I går var det jobbedag på skolen. Og rett etter det sneik jeg meg til tre kvarter med intensiv trening i treningsrommet i hallen.  Og det gjør ikke akkurat noen skade. Burde bare hatt tid til mye mer . Men da bar det utover til den lille damen i høvdingehula. Høvdingen sjøl var nemlig på sykehuset en tur og den lille damen var alene hjemme. Vi spiste kveldsmat og skrevla til damen fikk nok av meg og rett og slett sovna fra hele praten. Og siden jeg vet å ta et hint fant jeg meg noe å lese på¨og tidde stille en stund jeg og. Så gårsdagen min ble lang. Jeg dro hjemmefra klokka halv 8 og var hjemme klokka ni på kvelden. Da var jeg rett og slett trøtt og sur . Så den stakkars gubben min fikk ihvertfall ikke noe hyggelig tid med sin kjære i går. Nei det var nesten rett i seng . Jeg skulle nemlig tidlig opp i dag også.    I dag var planen besøk på Donavollen på morran før jeg dro til Lampeland på mammografi. Det er første gang jeg er på mammografi. Og selv om jeg vet at det er veldig alvorlig og viktig ble jeg likevel ganske flirfull. Og det er det vel jammen lov til når man står der med puppen i klem . Flat som ei lefse inni en plastikkpresse . Med føttene på en svart stripe og en rød stripe og med baken ut i været står man der og prøver å ikke hyle mens puppen klemmes flat. Skulle vel ikke stått så innmari mye lenger før jeg hadde hylt stopp ! Men nå er jeg en erfaring rikere og det er et flott tilbud ! Om enn litt komisk ... he he  Godt at alvorlige ting kan være morsomme og.
At det så ble en arbeidsvei på over ti mil i dag får bare være som det er . Etter å ha vært innom den lille damen igjen dro jeg mot Rødberg og kveldsvakt. Og veien oppover dalen gikk ihvertfall i solskinn og et flott vintervær. Nesten litt trist å dra til Rødberg da . Der er det nemlig solløst på denne tiden. Og innen jeg skulle hjem igjen i kveld så hadde tempen sunket til minus 17 uttafor Kiwin. Brr... det er kaldt altså. Men det var altså de siste dagers hendelser. Høvdingen kom hjem igjen i ettermiddag og freden har senket seg både her og der. Må vel utover i morra en tur. Og i morra er det visst morramøte på jobben også . Så denne damen kommer ikke til å sitte oppe lenge i kveld nei.
Ute i verden er det i dag mye snakk om nynorsk. Noen vil ha og noen vil ikke ha.  Jeg synes vel at de som vil kan få men så må det man få være kvalitet også. Så sånn sett er det vel egentlig undervisningsopplegg det bør settes fokus på og kanskje ikke så mye enten eller.  Personlig synes jeg det ville være synd om nynorsken forsvinner. Jeg tror mye at stønninga over nynorske tekster bare handler om fordommer. Jeg leser gjerne bøker på nynorsk jeg . Det merkes på første siden og så merker man ikke mer til det . Men noen må da klage på alt også.
 Men nå skal jeg se Frustrerte fruer på Tv og så skal jeg avslutte denne dagen . I morra er det midtuke alt. Satser på at resten av uka går like fort og så kan vi sette strek og begynne på nytt .
Dagens bilder er litt av hvert men er ihvertfall tatt i dag . Burde vel vært toppløsbilder etter denne dagen men det får være tror jeg . I det minste så føler jeg meg litt som skrika i treet . Sur og lysten på et hyl eller to !!

1 kommentar:

Mormor sa...

Åh - den toppmeisen er så fin !!
Har sånne på foringsplassen ;)
Ha det godt ;)