lørdag, februar 04, 2012

Lørdag kveld.

Det er den første lørdag i februar. Og nå er den snart over . Ute er det blitt mørkt og det snør faktisk litt. Noen få fjon seiler ned mot en allerede iskald snødekt verden, I hele dag har de kalde gradene holdt seg under 15. Det river i nesa slik jeg kan huske det gjorde i de kalde vintrene da jeg var liten. Man kan vel egentlig si det er skikkelig norsk vinter rett og slett. Og så lenge vi har varme dyner og ved i ovnen kan vi ikke klage.



I går var jeg først på jobb og så var jeg i begravelse. Og for det første så er jeg veldig stolt over at man i Veggli kirke nå kan sitter godt , og slippe å fryse. Vi får det til altså !!! Og så er jeg kjempestolt over at vi har fått en sånn prest ! Du verden altså. Men , ute på kirkegården var det isende kaldt i går. Gubben han var i to begravelser i går han og det var nok ennå kaldere ute på kirkegården på formiddagen. Etter begarvelsen dro vi rett utover til høvdingehula. Høvdingen og den lille frua syntes også det er kaldt . Men de kan nå bare holde seg inne så det går nok bra. Den lille frua syntes forresten vi var veldig fine i går fordi gubben hadde dress og det fikk han høre såpass mange ganger at han trodde det jammen selv også til slutt. he he

Kvelden tilbragte vi rundt ovnen med kyllingpizza og en flaske vin. Det vil si , som vanlig så skulle vi dele den vinflaska men gubben sovner etter et lite glass og så drikker jeg resten. he he . godt det skjer veldig, veldig sjelden !
I dag sov vi veldig lenge og det trengte vi begge to. denne uka har vært slitsom nemlig.  Under frokosten var det full underholdning på verandaen . Ett lite ekorn har vært innom oss nå i noen uker  og jeg har vært ekstra raus med mat på foringsplassen. Jeg har lagt ut brødbiter og masse frø og passet på å servere vann iblandt også. Og i dag virkelig kosa den seg . Og den er såå fin !!! Håper den holder seg her lenge. Og Bølle Jølle har portforbud under fuglenes frokost. Han sitter på kjøkkenbordet og følger med .
Etter frokost dro gubben til bomanlegget for det hadde vært strømbrudd i natt og jeg satte igang med husvask. Og det trengtes !  Denne husmora her i huset er litt for opptatt med andre ting for tiden . Sukk. Men akkurat nå er det ikke så gæli her . Gubben lo litt da han kom hjem for det var strømløst i deler av fjellet og det kom biler i full fart med hysteriske hyttedamer som måtte på do ! Og hvordan skulle de nå klare det når strømmen var borte ! He he de pene rompene har nok aldri vært i frisk luft i 20 minus før nei.  En kan nå flire litt .

Etter et lite butikkbesøk dro vi til Toen og der vanket det som vanlig kaffe , nybakte kaker og koselig prat. Vel hjemme igjen tok jeg med meg Luna og gikk til skogs mens gubben måkte verandaen. Og selv om det var kaldt var det deilig . Og så skyet det så til og sola laget sånn flatt og rosa lys som det bare er på vinteren man ser . Nydelig  ! Etter halvannen time ute satte vi oss i bilen og dro en rangletur til fjells. Og kamera var med . Det ble noen flotte bilder av solnedgangen i dag . Det er noe spesielt med lyset på fjellet. Så det var godt å komme innomhus igjen. Elgbiff og mandelpoteter , fyr på peisen og fred i sinnet. Det har vært en god dag !
Med nyhetene har jeg meldt litt pass. Gårsdagens bilder av morderen på Utøya gjør meg kvalm og jeg klarer ikke henge med. Jeg føler at media går for langt og jeg synes myndighetene burde sette ned en granskning av politiet . Det er jo politiets egne bilder media viser oss. Og er det nødvendig !! Så jeg tar en nyhetspause mens det glir forbi.

På lokalt plan er det stadig bilulykker og det er veldig trist . Denne gangen er det så trist at jeg gråter . Og det er ikke mer å si om det enn at  sånt burde ikke skje, men det skjer likevel.
Nå skal kvelden nytes og i kveld skal jeg se et program jeg gikk glipp av sist lørdag , "Hver gang vi møtes " .Sist lørdag så jeg ikke TV og da satt jeg her mutt alene også.

 I kveld skal vi kose oss med det programmet . Og så ønsker jeg meg en fin søndag hvor vi kanskje kan få vært like mye ute som i dag .
I dag er jeg raus med nye bilder og det er fordi jeg vil de skal deles og så synes jeg det er litt fine og da.... he he Og alle er tatt i dag !

1 kommentar:

Mormor sa...

Nydelige bilder, Kari !!
Du er jo "helproff"
spesielt dyrebildene er vakre ;)

Og så enig jeg er med deg ang. nyhetene om dagen - han får jo akkurat det hen ønsker - oppmerksomhet
UFF......

Ha det godt :)