tirsdag, mars 13, 2012

Tirsdag

Det er tirsdag formiddag . Ute er det rundt 10 varmegrader og det blåser litt . Sola er oppe og viser at i dag er den sjef !! Det er virkelig vår nå. Spørsmålet er bare om det holder helt frem eller om vi får en vinterbaksmell sånn rundt påsketider. Vi får ta det som det kommer. Men akkurat nå får en bare nyte sola og varmen mens den er her .
I går hadde jeg en skikkelig langdag. Klokka 07 sto jeg klar nedi gårdsveikrysset og venta på skyss. Så bar det nedover til Drammen . Der var jeg på et "Bokgilde" i regi av fylkesbiblioteket hele dagen. Det fungerer på den måten at vi får presentert et utvalg av ny litteratur. Det er noen flinke bibliotekarer som forteller om bøkene og som også anmelder dem . Denne gangen var det folk fra Akershus som stilte opp. Det som er flott er at de som oftest tar for seg litteratur som kanskje ikke er typisk populærlitteratur. Og man må jo bare innrømme at det er vel det vi leser først. Denne gangen var det også med en illustratør og hun oppfordret oss til å velge bok etter forside litt mer. Men nok med et litt annet blikk enn vi pleier. Mye å lære altså ! Veldig matnyttig i vår bransje og veldig inspirerende å være med på.  Klokka ble obver tre innen vi var ferdig og da var vi ganske fulle i hue ! Så bar det oppover mot dalen igjen for det var flere enn meg som ikke var helt ferdig med dagen.

 Jeg hoppa av på Lampeland. Der møtte jeg gubben og så rakk vi akkurat en middag sammen med noen gode venner vi også traff , før det var duket for kveldsseminar. Denne gangen var det næringsutvikling og da spesielt hytteutvikling som sto i fokus. Seminaret ble arrangert i regi ab Kongsbergregionen. Det var veldig bra ! Første del tok for seg samarbeid, ulike former for samarbeid og organisasjoner i samarbeid. Denne delen hang jeg med på. Andre del var to timer med skatt . Kjempenyttig og viktig . Det var en veldig flink skatteadvokat som holdt et foredrag og første del av det hange jeg faktisk også godt med. Men da klokka dro seg mot ni merka jeg at ting ble litt komplisert og hjernebarken min var i ferd med å koke over eler kanskje heller gå i "hvilemodus"!  Det ble litt for mye. Men konklusjonen min er at det er mye å lære, mye å gå på, og det viktigste er helt sikkert å skaffe seg en god advokat !!
Jeg gleder meg til fortsettelsen for det skal visst komme flere slike kvelder. Vi trenger det !
Klokka var over ti innen vi landa i heimen . Da var jeg mildt sagt stup trøtt og det var 16 timer siden jeg hadde på meg skoa . På tide med søvn !
I dag sto jeg altså opp til nok en soldag og i dag jobber jeg i Uvdal. Det er lenge siden sist men veldig koselig ! Har allerede truffet gamle kjente her . Uvdal var jo liksom mitt bibliotek det !
Ute i den store verden preges nyhetene av så mye vold og elendighet at en kan bli helt redd ! Det eneste håpet menneskeheten kan ha er at vi alle snart tar til vett og finner igjen noe godt . Orker nesten ikke hverken se eller lese nyheter når unger slaktes ned for fote . På det mer lokale plan er det mye sport og mye skolenedleggelser og sykehus.  En kan ihvertfall ikke sette det inn i et verdensbilde uten at det blir latterlig og dumt . Vi vet slett ikke hvor godt vi har det . Når det gjelder det med sykehus så mener jeg at det toget er gått. Kongsberg sykehus vil bli borte. Men, det skjer ikke over natta og frem til det skjer må vi få ha et GODT sykehus som vi kan være trygge med på Kongsberg  ! Og så får vi håpe at et nytt sykehus kommer på vår side av Drammen . Det kan bli bedre enn vi frykter .
Søndag kveld var jeg på ungdomsmesse i Veggli kirke. Det var kjempebra. Så flinke de var !Jeg skulle bare ønske flere foreldre stilte opp og så hvor flinke barn de har også ! Jeg må bare legge ved et bilde i dag fra den messa.

Ellers så går vel dagene sin vante gang . Kanskje kan jeg få til en trimtur i kveld ? Blir altfor lite tid til slikt nå. Spørs om denne dama får på seg sommerbuksa om en måned eller to ..
Men nå får jeg vel gjøre noe fornuftig her . Jeg legger ut et bilde fra i går og bokgildet . Og så legger jeg ut et bilde av min morfar . Det er rett og slett fordi jeg fant det hos far og så avfotograferte jeg det . Han var en staslig mann. Jeg kan ikke huske han og jeg kjente han slett ikke .Men skulle ønske jeg hadde arvet noen av krøllene hans.  Han døde da han var over 85 år og han døde på min 8 års dag . Så det er kanskje ikke så rart jeg ikke har et forhold til han heller. Med over 50 mils avstand blir det liten kontakt. Så til alle som er besteforeldre : dere er viktige !!!
Ha en fin dag og fyll dagen med liv !!

2 kommentarer:

reidulv sa...

Riktig at din morfar og min farfar var en staselig mann. Når det gjelder hans dødsdag er det merkelige at han og kona døde samme dag.

Kari bloggside sa...

Jeg har alltid syntes det var noe romantisk over det at de døde samme dag etter et lang liv sammen. Men jeg er jo jente så.... Jeg syntes imidlertid det var blodig urettferdig at de ødela mitt burtsdagsselskap. En 8 åring er seg selv nærmest vettu.... Som voksen skulle jeg ønske jeg hadde kjent dem......