torsdag, april 05, 2012

Skjærtorsdag

Det er Skjærtorsdag morgen. Ute er det snø i lufta og rundt 6 kalde. I dag blir det ikke verandaliv nei. Småfuglene er plutselig på plass i hopetall igjen. Så fort de lukter snø trekker de mot foringsplassen.
I går var det en flott dag med sol og lite vind. Ja det var faktisk så bra at  det gikk an å sitte på verandaen sånn midt på dagen. Vi starta dagen med frokost med Ingunn . Etterpå dro hun og jeg ut til de ytterste utposter i Uttakleiva for å besøke høvdingen. Han fikk fylt opp både skapa og hodet og var sikkert glad da vi dro. To damer på en gang kan bli vel mye for en som gjerne vil ha kontroll på det meste !  Vel hjemme igjen gikk nå dagen med litt vask her og litt støvsuging der. Amund hadde sånn halvveis kontordag og var opptattt med sitt og det samme var egentlig gubben. Det er travelt i bomanlegget hans når det er påsketrafikk . Jeg lurer jammen på om alle som eierlitt  i vegen vet hvor mye jobb det er jeg !! .  Utpå dag så måtte vi til Rødberg å hente Rexton som har fått oljeskift og nye bremseklosser. Bremsekloss skifte var ifølge den gamle høvdingen helt unødvendig for han bremset aldri han ! Nei han kjørte slik at han avpasset fart og stoppet bilen på gir. Og det samme gjorde han i svingene. Så med andre ord er det alle vi andre som ikke kan kjøre bil. Høvdinger vet best !

Trimturen i går fikk jeg ta alene. For når jeg var klar til å ut var det ingen som ville være med. . Men Luna og mor traska avsted vi. I friskt trav kom vi oss inn til Persbu og heimatt. Fin tur og dødsens nødvendig når resten av kvelden stort sett går med til å spise kake !! Sjokolademuffins er en last og sånt kan en slett ikke ha i hus utenom høytidene !  !
Ingunn dro nedover til Flesberg etter middag i går. De skulle visst på fest i går kveld. Amund møtte noen kompiser men kom nå hjem igjen tidlig han. Jeg kosa meg med påskekrim på nrk og mellom to permer . Har faktisk sett tre episoder av samme serie denne uka. Og det er ikke dårlig til meg å være. I går kveld var den ganske skummel men vi sovna nå fort lell. I går kveld var det 5 rådyr nede på jordet her. Og jeg tror det var en bukk, ei geit og trillinger fra i fjor. Skikkelig storfamilie. Gubben tror vel kanskje det er en ønskedrøm fra min side og at det er en tilfeldighet . Men fantasien til ei som elsket filmen om Bambi jobber kanskje litt vel fort. he he
I dag er vi bedt bort på mat utpå dag. Det gleder vi oss til alle sammen.  Regner med at vi blir ganske mette for det pleier å smake godt ! Og så er det koselig å samles. Og i morra er planen at vi alle skal en tur inn på setra også. Der har ikke ungene vært siden de var med bestefar.
På hytta har det også kommet turister så vi må vel få tatt oss en tur inn dit også. Og før vi drar for å spise i dag skal vi ihvertfall gå oss en tur slik at magen er ordentlig strekt ut og kan ha plass til mye mat !
 I nyhetene i dag ser jeg at relatert til tida vi er inne i nå så er det 15% av norges befolkning som mener at Martha virkelig snakker med engler. Ja ja ... hm.. sier vel mer om de 15% enn om Martha kanskje. Også ser jeg at nok en kjendis adopterer et lite negerbarn . Upps... sånn har man vel egentlig ikke lov til å si . Det er vel diskriminerende. Et barn fra Afrika heter det. Og det barnet får det sikkert godt. Ihvertfall matrielt sett. Men det har visst blitt litt mote at kjendiser skaffer seg små mørke adoptivbarn.  Men nå får jeg slutte å surre her og gjøre noe mer fornuftig . Sånn som å lese en bok foreksempel......... Er midt i Englemakersken av Læckberg. Ingen dum bok det .
I dag kommer det ingen bilde på bloggen min for jeg måtte kjøpe meg mer lagringsplass . Det tar et døgn før det er på plass så bilder får heller komme i morra det . Tenk at nå har jeg blogga så mye og så lenge at jeg ikke har mer billedplass. Det er mye historie det ! HAH der var jammen kontoen på plass alt . Da blir det rådyrbilder i dag .

2 kommentarer:

Mormor sa...

hvordan fikk du det til da ?
Jeg ville bytte bilde på headingen
men fikk til svar at kontoen var "full"
er det bare å klikke videre på de spørsmæl som kommer ??

Kari bloggside sa...

Jeg fikk bare beskjed om at min gratis lagringsplass var full og da fulgte jeg bare oppskrifta og kjøpte med visakortet. Ble sånn ca 135 kr. Da har jeg plass til 4000 bilder til. Jeg lagrer mye av bildene fra picasa også.