søndag, april 29, 2012

Søndag

Søndag kveld er her . Ute er sola akkurat blitt borte bak skogen . Men det er 7 varmegrader og det hverken snør, regner eller blåser !! Hurra !
I går var det lørdag og da var det også opphold og sol men en aldeles iskald vind blåste gjennom marg og bein .  Vi starta dagen med dugnad på kirkegården. Det pleier å være en veldig sosial og fin dag og det var det jo forsåvid i år også. Men for hvert år blir det ferre og ferre folk som stiller opp. I år var det jammen ikke mange sjelene. Jeg tror det har flere årsaker. For det første var vi en uke tidligere enn vanlig. Det var fordi våren kom så tidlig i år. Vi bomma nok litt der . Og for det andre så begynner mange av de faste å bli gamle og de orker ikke være med lenger . Og den yngre garden er ganske så fraværende. I år var det to under femti tror jeg . Og det er vel en kjensgjerning at mange synes alle andre enn akkurat MEG burde fikse kirkegårder og sånn. Og når alle tenker sånn så... Men det ble bra !

Resten av dagen var det husvask for meg mens gubben bytta dekk og fiksa bil. Og utpå kveldinga var vi en tur til Toen og drakk kaffe . Så da vi kom hjem der fra var det vel egentlig kveld rett og slett .
I dag hadde vi en avtale om at hvis formen holdt skulle vi ut på tur med folket i Toen. Og vi våkna opp til en flott dag . Så klokka 10 var sekken fylt og vi dro på tur. 4 bikkjer og 6 mennesker . Vi kjørte inn til Gampedalen og så gikk vi over og nedover mot Aarvelta ett stykke før vi tok av og gikk opp og nord til Langevatn. En flott tur !

 Vi gikk 1,1 mil og vi hadde en koselig kafferast i skogen også. Folk og bikkjer kosa seg ! Og så fikk ihvertfall jeg vært ett sted jeg aldri hadde vært før. Og så er det så spennende og litt rart å se denne dalen vår fra en helt ny kant . Å se Senhovdtoppen fra siden er liksom litt snålt. Og Numedalen svinger mer enn en skulle tro . Ingen tvil om det .

Vel hjemme flata bikkjene ut og det gjorde vel folka deres og etter middagen var fortært. Det var faktisk levelig på verandaen i Lien også i efta. Det var litt trekk for det er det jo alltid her men levelig lell.  En ranglekjøretur på kveldinga førte oss til slutt til fjells . Der er det jammen mere snø nå enn det var i påsken ihvertfall. Og nå har vi landa i sofaen. Det snorkes på puta til prinsessa ihvertfall. Hun halter litt og har visst gått langt nok i dag .
Nå er det Aamot og Kjus på TV for oss og så tenker jeg all den friske lufta skal få oss tidlig i seng .

I morra er planen å komme seg til Kongsberg for å fornye førerkortet mitt . Klippe meg og litt sånn småtteri.
Har ikke sett eller hørt en eneste nyhet i hele dag og savner det ikke heller. Sikkert ikke skjedd stort.
I dag blir det mange bilder for jeg klarer ikke velge . Men ihvertfall er alle bildene tatt i dag da.

1 kommentar:

Mormor sa...

Hei !
Jeg har også gått tur på den siden et par ganger. helt utrolig åssen dalen "skifter utseende" derfra.

Vi (T+M og meg) hadde gjettekonkurranse om hvilke gårder vi så !
Flott utsikt i allefall ....