lørdag, desember 15, 2012

Lørdag

Lørdag kveld. Ute laver snøen ned og det har den igrunnen gjort i to døgn nå. Så hvis ikke varmegradene setter inn for fullt , burde julesnøen være mer enn sikret. Det er ikke så kaldt lenger men heller et flott vintervær med snø, snø, snø ! Og ifølge værmeldingene skal det komme ca 10 cm i natt og . Ja vi får bare ta det vi får er jeg redd !

I dag starta vi dagen med en ganske så lang frokost sammen med minstebarnet . Og etter det dreide dagen seg mye om snø. Snø som ble fresa og snø som ble måka. Gud vet hvor mange kilo snø vi har flytta på i dag . Men det får en vel finne seg i når en har 40 kvadrat veranda . Æsj !
Ved ett tiden var vi ferdig med det grøvste. Og da hadde vi til og med fått opp årets utetre . Med lys ! Det ble det jammen mye julestemning av . Så skulle dattera tilbake til byen og vi dro alle ned i bygda for å handle litt . Den unge damen venter firbeint pelskledd barn 1 nyttårsdag så det er stadig litt utstyr som skal kjøpes. Den bikkja kommer ikke til å mangle noe nei !
Så for hun til byen og vi for hjemover. Det vil si vi mellomlanda på bygdeheimen .  Der skulle den lille damen skrive på julegavekort til barn og barnebarn. Hun vet hvordan hun vil ha det  og nå er alt ordna. Vi skravla og drakk kaffe en stund før gubben og jeg dro mot fjellheimen og Lien igjen.  Her måka vi enda litt mer snø før vi fikk oss litt mat og landa i godstolen. Og da det akkurat var blitt mørkt fikk vi besøk. Hyttefolket kom innom og det var veldig koselig ! Så vi fikk ei kosleig skravlestund før de for. Og nå er det kveld .

Ute i verden er det selvfølgelig mye fokus på massakren i USA. Og det er ganske ufattelig at noen kan finne på å skyte barn mellom fem og ti år. Kanskje USa bør se på våpenloven sin nå. Der borte kan hvem som helst kjøpe våpen når som helst og hvor som helst . At det går an !
Ellers så kan vi vel ikke klage på været hvis vi sammenligner oss med norges sør-vest land. På Jæren har de mer snø enn noengang og i tillegg blåser det kraftig. Her daler jo bare snøen ned og legger seg rolig .  I morra er planen å ta en bytur. Jeg må få handla meg ferdig for jeg skal jo jobbe hver dag til uka og da blir det liten tid til julehandel. Men vi får nå se .

Dagens bilder er mye snø men også litt julestemning . Og jeg er redd det blir mer av det fremover . Det sneik seg inn to smånisser fra stabburet i efta. De nekta plent å være ute i kulda lenger og hevda hardnakket sin rett til å innta hver sin gyngestol i gangen vår. Turte ikke anna enn å slippe dem inn jeg ... Har en mistanke om at de får selskap av flere artsfrender de nærmeste dagene....

Ingen kommentarer: