torsdag, mars 28, 2013

Onsdag

Det er onsdag kveld. Ute er det nå fullmåne og stjerneklart. Det er kaldt med rundt 10 minus.
I går var det også kaldt og pent. Og det gjør slett ikke noe at det er kuldegrader når vi er kommet så langt ut i mars for nå varmer jo sola . Gårsdagen starta med at Ingunn og jeg tok en impulstur til Rødberg. Den unge damen har ikke batt bortoverski på mange år og i ett anfall av skientusiasme fikk mor og far det for seg at barna skulle ha ski ! Derfor fikk skaptrønderen påfyll på kontoen merket ski og den unge damen ble tatt med på shopping av modern. Oppe på G-sport Rødberg er det god service og bra salg så det ble ski og full pakke pluss litt klær også. Vel hjemme måtte utstyret prøves og vi fikk overtalt gubben til å ta oss med på skitur. Ingunn ble grundig lurt av sin mor som hardnakket påsto at det ikke fantes snev av opppoverbakker inn til porten ! Hun kommer nok aldri til å stole på meg igjen .

 Men jeg er mektig imponert for selv om hun ikke hadde gått på ski på 8 år så gikk hun helt til Slepeskard og hjem igjen ! Det er 12 km det .Det var et fantastisk vær men kaldt da vi kom innover. Skikkelig surt og kaldt egentlig. Så vi var bare inn , tok noen bilder og snudde .  En kjempeflott tur var det .
Men det var en sliten gjeng som sovna tidlig i går kveld . Overdose , frisk luft !

I dag starta vi dagen med en tur til Nore for å handle siste rest til påske. Egentlig var jeg på handletur på lokalbutikken i går kveld men det var så mye som mangla der at i dag måtte jeg velge en annen butikk. Det er tydelig at lokalbutikken har hatt bra besøk.  På vei hjem var vi innom bygdeheimen . Der var det bare bra . Det satt fire damer og en mann og sov formiddagsdubb i hver sin stol mens TVn dura med "verdens sterkeste mann" . He he.
Etter litt mat bestemte vi at i dag skulle det være bikkjene som skulle få tur. Så vi dro til fjells og gikk innover til hyttefolket. Her fikk Daisy hilse på masse unger og fremmede folk. Kjempefin trening . Og hun fikk leke masse og springe opp og ned bakkene . Så da vi tusla hjemover var nok de to kortbeinte ganske slitne. Ingunn tok dem i bilen og kjørte hjem mens gubben og jeg tok med gråbikkja og gikk hjem. Det var litt risikosport for det var glatt og mye trefikk . men vi fikk ihvertfall en god treningsøkt ut av det . Og helt sikkert plass til all maten vi skulle spise !

 Vi trengte nemlig å bevege oss litt før vi skulle gjøre oss klar til påskens store ete-gilde ! Hvert år er vi så heldige å bli bedt på mat hos svigervenninna. Og der blir vi skikkelig mette !! I dag avslutta vi i tillegg med årets flotteste påskekake ! Så nå sitter vi nå her og gaper og er så mette at magan står rett ut ! Men vi klager ikke for det altså.
Ungdommene har dratt på fest og vi er barnepiker for den hypre lille kortbeinte bikkja deres. Ja, det vil si, akkurat nå er hun ikke mye hyper der hun ligger rett ut på teppet. Bare veldig, veldig søt !
Og jeg skal vel ut å kjøre i natt for å hente folka hennes.

Ute i verden er det ganske  urolig i sør-Korea. Skummelt det der synes jeg . De har liksom ingen sperrer . Håper det roer seg snart. Og i norge har en kjent gammel skøyteløper blitt borte. Han var nå 90 år så han var ingen ung mann men det er liksom rart likevel. En legende var han ihvertfall. Nyhetene preges også av ras og folk som blir tatt av ras. Jeg begriper ikke at ikke folk kan holde seg til de oppkjørte løypene hvis de ferdes i farlige strøk . Men noen skal liksom alltid utfordre skjebnen. Tragisk er det uansett.
Jeg håper dagen i morra blir like fin som i dag og at vi kan få vært ute endel da og.  Dagens bilder er litt fra i går og litt fra i dag .

Ingen kommentarer: