søndag, mars 31, 2013

Søndag

Det er første påskedag , søndag. En flott påskeuke er snart over og da er det vel på tide med en oppsummering da. Sist jeg skrev var onsdag så derfor begynner jeg med torsdagen jeg.
Akkurat som de andre dagene denne påsken så var torsdagen en flott soldag .  Etter en god frokost med Ingunn og Magnus , ja selv om vi egentlig var mette ennå fra kvelden før, så var vi klare for dagen. Vi kosa oss med kaffe , kaker og påskequiz . Det er alltid koselig når vi er flere hjemme sånn.  Utpå formiddagen bestemte gubben og jeg oss for å bruke skia litt igjen . Vi starta ved Persbu og tok bakken opp til Fjellstua før vi runda og gikk Persburunden. En flott tur men det var nok ikke rette dagen for skitur for enkelte av oss. Vi kom oss nå rundt og hjem . Jeg kosa meg ! Sola varma skikkelig den dagen. Ungdommene hadde vært på fest onsdagskvelden så de tok det med ro hjemme.  Torsdagskvelden var det kinokveld i Lien med vampyrer og krim . Koselig det og !

Fredag morgen var det like fint vær som før. Denne dagen brukte vi beina og ikke ski for å komme ut på tur. Ja det vil si jeg gjorde det . Gubben jobba i bommen og det har han forresten gjort hve dag . Jeg lurer jammen på om folk er klar over hvor mye jobb den bomgreia er. Men det vet jeg !
Jeg tok med meg Luna og så var planen t vi skulle gå til Fjellstua og så skulle vi kjøpe oss lunsj der. Det ble en strevsom tur. Jeg tror søren ikke en eneste av bilene vi møtte hadde bremser jeg. Makan til kjøring. Vi ble spruta ned, snitta og noen vinka sint med armen til og med ! Jeg trodde faktisk at hvis man kjører bil og det er en hindring i veien så får man stoppe til det er klart da . Jeg er litt sjokkert og den dagens opplevelse faktisk. Men så har man da lært at man ikke skal gå etter fjellveien når det er påskeferie. Jeg så folk som gikk med barnevogn litt lenger oppe og det hadde jeg neimen ikke turt.  Flere steder etter veien var det også plassert hundeposer med hundebæsj. Siden vi ogsåå har sett flere sånne etter skiløypene lurer jeg jammen på om noen faktisk tror vi har en egen hundebæsjpatrulje til fjells . En slik som kjører eller går og plukker opp alle disse plastposene. Folk er utrolig frekke !
Vel, vel, vi kom oss nå opp på Fjellstua og der var det så mye folk at jeg har vel aldri sett maken ! Du verden så bra sier jeg bare. Så moro for de som prøver å drive at folk møter opp . Vi kjøpte oss rømmegrøt og selv om vi satt som sild i tønner så smakte det godt.
På ettermiddagen dro gubben og jeg til Uvdal for å besøke en bekjent og hennes familie . De vr på en hytte ved Høk. Nå var det nesten to år siden vi så hverandre sist så det var kjempekoselig. Håper vi får besøkt den denne sommeren og.
Lørdag starta dagen med at en luring klarte å knekke innbommen i to med bilen sin og da gikk det to timer med jobb for bomsjefen.  Jeg dro på handling og så var jeg innom å besøkte den lille damen på bygdeheimen . Der var det tre flotte damer på 90 som satt i stua og kosa seg . Vi hadde en god samtale om påske, skiturer før og nå og ikke minst mat ! Damene synes all denne trimminga nå til dags var fæle greier. I deres tid gikk folk på tur for å kose seg . Og jeg kjenner med meg selv at de har rett. I vårt jag etter bedre form, tynnere kropp og en helse som liksom skal gi oss et evig liv , ja så har vi mista noe. Vi har mista det at det er kos å gå på tur for turens skyld.  Og de var heller ikke nådige i sin dom over mathysteriet som råder nå. Hadde det ikke vært for poteten så hadde ikke folk overlevd sa de. Og i dag er potet farlig sies det . Ja verden er jammen rar.

Det ble ingen skitur eller annen tur for den saks skyld i går. Ingunn for nedover til Kongsberg igjen . Med en meget motvillig liten voff. Hun syntes nok det var greit å være her hos alle kompisene sine. Hun kommer nok snart igjen . Gubben og jeg tok på oss ledige bukser og dro til Toen for å spise klotsuppe. Det er rett og slett nydelig ! Mer er det ikke å si om det ! Og så spiser man så man nesten sprekker men det gjør slett ingenting . Det ble en koselig ettermiddag og kveld før vi kom oss hjem igjen . Mette og trette. Resten av kvelden ble tilbragt i horisontalen på sofaen . Stønnende av metthet !  Gubben stilte klokker til den store gullmedalje før vi la oss. I natt ble det nemlig sommertid. Det hører i hvert fall ikke sammen med temperatur. Men det er egentlig utrolig deilig . I kveld var det lyst til over klokka 20 . Det betyr at det fremdeles er mye igjen av dagen når man kommer hjem fra jobb. Det liker jeg godt . Den verste tiden på året er når det er mørkt når en drar og mørkt når en kommer hjem . Usjamei !

I dag har hyttegjestene begynt å trekke mot byen igjen . Trafikken har gått jevnt hele dagen. Og vi har hatt både den ene og den andre innom .  Mange velger nok å vente for været i morra skal også være bra . Og egentlig er det vel bare bra at ikke alle drar samtidig .  Og nå er det kveld. Dett kjører en del biler ennå men det stilner mer og mer av. I morra er planen å få brukt skia igjen hvis bare formen holder. Og så får vi middagsgjester og det er hyggelig. Og vips så var påsken 2013 over . Men det har i hvert fall vært en påske man ikke glemmer så lett . Ikke ett snøfnugg i lufta, sol alle dager, bra med snø og lite vind i fjellet. Drømmepåske ! Jeg har klart å lese en bok , spist mer mat og godis enn jeg burde og sovet lenge hver natt . Dessuten er skiturene øket med 400 % siden i fjor og da skal en vel ikke klage . 


Det ¨har vært fullmåne denne uka også. En flott måne som selvfølgelig måtte fotograferes.  Og ellers så er det blitt litt skibilder og litt bikkjer.  Ute i verden , ja da mener jeg den store verden er det noen gærninger borti Korea som bråker fælt og som kan være ganske så farlig hvis de ikke gir seg snart. Ikke noe hyggelig å tenke på i det hele tatt.  Her i norge har flere blitt tatt av ras og jeg forstår ikke hvorfor folk beveger seg inn i sånne områder i det hele tatt. 
Men nå får det være nok for i dag . Bilder legger jeg ved . Bilder fra de siste dager . Så får vi se hva morgendagen bringer ..

Ingen kommentarer: