søndag, mai 26, 2013

Søndag

Det er søndag kveld og helga er snart over . Det har vært en helg med godt vær og det tar vi imot med takknemlighet .
Men fredag først. Det var som vanlig en arbeidsdag .Men grøss og gru, dagen starta med hvitrima jorder og et drivhus som så ut som en iglo ! Måtte bare gå gæli det når en ikke hadde ordna med varme eller noe. Men merkelig nok så har det faktisk bærga seg . Og utover dag kom godværet , heldigvis ! Plusset denne dagen er at jeg virkelig syntes jeg fikk dreis på et prosjekt jeg jobber med. Deilig å se at man kanskje kommer i mål etter hvert.


 Etter jobb var butikken tom for kylling og da endte gubben og jeg på vertshuset og spiste elgkarbonader i stedet. Det var både godt, koselig og litt sosialt for det var så mange å skravle med ! Ikke ofte vi gjør sånt . Etterpå gikk vi opp på Glanarberget på kveldstur. En flott tur i godt varmt vårvær. Lørdag starta vi seint . Det vil si vi sov lenge .  Og etter litt husvask og sånn skulle vi på butikken men i stedet ble det litt jobbing inne ved bommen . Det er ikke alle som vet hvor grensa går når de laster planet sitt fullt. Og derfor måtte vi jobbe en time med å spa vekk et lite gruslass som lå midt i veien. Og grusen var så grov at jeg også måtte koste den vekk fra alsfalten. Var sånn passe fornøyd med den jobben ja...

 Men så dro vi på butikken og der traff vi kjentfolk . De hadde for en gangs skyld tid til å ta en kaffekopp og det var jo koselig det . Når de var dratt ble vi rammet av litt rydde/kaste feber og vips så var kjelleren , stabburet og stallen renska for dritt . Traktorhengeren er full med ting som skal i Bellonahølet og brennes og bilhengeren er full av sånt vi må betale for å kaste på søppelplassen. Stabburet ser endelig ut som stabbur skal og det er deilig ! Jeg avslutta rydderazziaen med en opprensk i klærne mine. Pakka vekk vinterklær og sko. Nå får det briste eller bære , vekk med vinteren !! Det som er veldig rart er at mye av sommerklærne har krympa i løpet av vinteren. Usj og æsj !! Men det får en tåle når en ikke klarer å styre seg . På kvelden skulle vegsjefen innover på inspeksjon og jeg ble med. Luna og jeg gikk av på toppen av Killingskare og så gikk vi hjem. Det er faktisk 11 km så det ble en god tur det . Og jeg kjente alle nedoverbakkene i beina da jeg la meg. Men jeg gikk i t-shirt og det var varmt og flott tur.

I dag sto jeg opp ganske tidlig for i dag skulle jeg være kirkevert under Sprell levende messen. Jeg hadde bakt muffins og de måtte pyntes og blomster skulle plukkes. Det går fort noen timer når en er på sånt men det er nå verdt det når en kan glede folk . Og det vet jeg at vi gjør !! Og vi har en kjempeflink prest som tegner og forklarer og bruker visuelle virkemidler så det er ikke måte på !






 Da jeg kom hjem hadde gubben vært flink og klippet alt gresset. Ja, for gresset det gror samme hva . Og etter litt mat og sløving så fikk jeg på meg sykkelbuksa og så var det tid for dagens tur. Den gikk fra Lien , ut til Rollag kirke og opp igjen til Veggli kirke. Da kom gubben og henta meg der . Var en fin tur. Varmt og fint. Turen innehold også litt kjedehopp og oljefingre. Men ingen sak når en får fiksa det igjen . Siste bakken opp til kirke i Veggli var ikke lett for da var jeg nok litt sliten men er man sta nok går det meste.



Og i kveld har bikkjene og jeg hatt første turen opp på toppen "min". Den ligger på 1100 moh. opp for Killingskare og her ser man hele verden !!! I hvert fall virker det sånn. Her er det akkurat som om lungene mine blir ekstra store og pusten trekkes ekstra dypt !!
Og nå er det altså kveld. Så er det starten av en ny jobbuke. Nå går det fort til ferie altså. Det har i hvert fall ikke elevene noe imot. Og så går det fort mot Hurtigrutetur !  Ute i verden , ja eller i media , så har jeg på følelsen at det er mest fotball. Det er helt utrolig hvor fort norske katastrofer som flom og slik , blir glemt. Er vi virkelig slik at to dager er alt vi orker å tenke på at noen ikke har det helt greit . Så må vi ha noe anna å tenke på. Det er ganske meningsløst.
Dagens bilder er fra de siste dagers hendelser. Noko tå hørt ! Og så har jeg lekt med panoramafunksjonen til Iphonen min. Det ble veldig bra !!

Ingen kommentarer: