søndag, september 08, 2013

Søndag

Så var det jammen søndag kveld. Og jeg som synes helga nettopp hadde begynt.  I dag sto vi opp og resten av dagen er tilbragt ute . Vi spiste frokost ute klokka 09 i dag . Jeg tror aldri vi har gjort det før 8 september og i T-shirt ! Det er et helt spesielt vær vi har. De to minste bikkjene fant hver sin stol og holdt oss med selskap i sola.  Det var egentlig ganske deilig å bare slappe av på formiddagen. I går kveld kom det billedmelding på telefonen til gubben fra viltkameraet oppi skogen her . Og der var det jammen et dyr som ligna mistenkelig masse på en ulv ! Kjempespennende ! Jeg har sagt det i hele sommer at det hadde vært veldig kult med en bjørn eller en ulv eller noe sånn. Og jeg har jo bare fleipa . Og så er det jammen plutselig en ulv der ! Artig ! Men dette må jo stadfestes og dokumenteres. Så vilt konsulenten ble kontaktet og i kveld ble det også funnet et dødt lam ikke langt unna . I morra skal det vel sjekkes ut nærmere så får vi se da om det er ulven som har vært på ferde her . Så slik gikk formiddagen .

Dessuten var det jo planlagt komledag i dag . Så da var det bare å sette i gang. Komle skal nemlig kokes i god tid og så skal man sette den til siden og la den stå før man koker opp igjen like før man skal spise. Da smaker det best. Etter hvert så sto alle som er i huset opp og da var komla sånn passe kokt og det var grønnsakene til stuingen og. Da var det på tide å dra til skogs. Det var blåbær som skulle plukkes og tyttebær som skulle fylles i spann og poser .  Ingunn og jeg var ute i ett par timer og kom hjem med fulle spann. Kunne plukka mye mer ! Det er alltid slik at når spannet er fullt så angrer man på at man ikke tok med et større spann !Og dagen var så varm og fin. Vi ble skikkelig svette og varme i skogen i dag . Men deilig er det .  Hjemme igjen var vi skikkelig sultne på komle !! Og når det er komle da spiser vi til vi egentlig bare ligger i hver vår stol og gaper ! Så etter en goood laaang hvil dro vi for å gjøre vår borgerplikt ! For det må man bare gjøre. Eller skan man slett ikke klage heller. Og nå har vi stemt så nå gidder jeg ikke høre på en eneste liten politiker mer på lenge !

Etter at plikten var utført dro vi til bestemor med litt bær og så fikk vi kaffe og kake selvfølgelig. Det er ganske sjelden at hun ikke har kake ! Og på toppen av komlemiddagen var det nesten så vi sprakk . Men bare nesten. Hjemme igjen hadde jeg tenkt meg ut på en trimtur men den får jeg hoppe over i dag. Bæra måtte renskes og syltes og ordnes. Og da gikk liksom kveld. Og nå er det Alt for Norge på TV og ute er det blitt mørkt.  Så nå er det kveld. Og da får en vel blogge litt . Dagens bilder er litt av hvert fra dagen i dag .

Men nå kommer de siste bildene fra årets ferietur. Da snakker vi om dag10. Den dagen starta jo egentlig på båten lenge før vi gikk i land så noen av de første bildene her er tatt om natta og til sjøs. Men så fikk vi endelig møte den lille fine bilen min igjen og kom oss i land. Ingen av oss husker at vi la oss for da var vi rimelig slitne. Men da vi våkna neste morgen var sola på plass over Bodø igjen. Vi hadde imnidlertid bestemt oss for å trekke hjemover så fort vi kunne og starta derfor på litt av en maratondag . Vi kjørte så og si strake veien til Trondheim og kom dit seint på kvelden. Vi hadde noen stopper underveis men de var ikke mange og slett ikke lange. Men vi stoppa blant annet på polarsirkelen og der ser det rett og slett ikke ut ! Tusenvis av små steinvarder overalt.  Men , men , etter hvert som vi kom over Saltfjellet gikk landskapet over i skog og atter skog. Langs Majavatn er det ikke mye å se på egentlig. Og så kom vi til de nordtrønderske vide jorder og land. Og der hadde vi jo vært før. Men, her er altså bildene fra siste dag , 10. :
 Bodø og klokka er 03.30
 

  Vi og bilen sluses i land.

 Farvel til båten vår.


 Så drar vi fra Bodø og setter nesa mot E-6 og Trondheim.
 Nesten ferdig bru.


  Så bærer det opp på Saltfjellet


 Har aldri sett noe så stygt jeg !


 Far og mor poserer !!!!                                               


  Trøndelagsporten.


 Nesten i Trondheim og under et fly.

 

Endelig klar for hotell i Trondheim. Dag 10 er over .
 

Ingen kommentarer: