søndag, september 14, 2014

Søndag

Så var det plutselig søndag igjen. Snakk om uke som har gått i racerfart ! For de nygifte har det jammen også gått fort. Sist lørdag gifta de seg og i dag ble de besteforeldre. Ja, det er til 8 små og vi snakker om bikkja og valper da. Men moro er det nå lell.
Uka mi har vært som følger. Mandag var det jobb og akkurat som jeg tenkte så bikka det over sånn ved to tiden og da kunne jeg sovna på flekken. En begynner jammen å bli gammel og treg når trøttheten etter lørdagens festlighet kommer først utpå mandagen. Men altså, det ble tidlig kveld den kvelden. Ja jeg var innom heimen hos ho mor og viste bilder da. Det var stas selv om hun nok ikke husket at det var akkurat Ingunn som hadde gifta seg . At det hadde vært noe bryllups styr , ja se det husket hun.
Tirsdag morgen regna det i bøtter og spann og jeg skulle være i Drammen på Web-samling hele dagen. Det var forresten en nyttig samling det så dagen gikk ganske fort. På vei hjem var jeg innom de nygifte som fremdeles bor blant esker og gaver og bittelitt kaos. Men fruen i huset jobbet med saken så det ordner seg nok fort. Onsdag var jobbdag og ellers så skjedde det vel ikke stort. Jo forresten, gubben har ikke tålt hele feiringa han så den dagen måtte han til lege. Ble en liten fjelltur med hundene den kvelden også. Torsdag husker jeg ikke så mye om men den både kom og gikk så vidt jeg vet . Ja forresten det var jo den dagen jeg hentet den nygifte som mista bremsene uti Uttakleiva. Og på kvelden så vi film fra bryllupet.  Koselig kveld det .

Fredag var en travel dag men jeg fikk i hvert fall gjort det jeg skulle. På kvelden stakk jeg til fjells med bikkjene. Siden Dina var med ble ikke turen så kjempelang men det var så flott vær. Og vi kom oss opp til Tveittjønn. På vei opp møtte vi en skuespiller som jeg aldri husker navnet på men som visstnok har kjøpt seg hytte på Vegglifjell. Han var i hvert fall høflig og hilste som man skal når man går tur i fjellet. Jeg var bare lykkelig for at han gikk forbi og ikke stoppet og spurte om jeg visste hvem han var . Det ville vært krise !
Lørdag morgen var gubben  bittelitt bedre og det var bra. Jeg hadde planen for dagen klar. Husvask og vinduspuss ! Vinduspuss er det gubben som står for her i huset . Det er vel egentlig ikke fordi han synes det er s moro men mest fordi han ikke synes jeg får dem blanke nok. Han maste omtrent hull i hodet på meg for å få meg til å bruke "Nylonvask" og siden jeg konsekvent nektet ble det til at han overtok selv. Kvinnelist ??? Vet ikke jeg men det funker i hvert fall. Og mens jeg vasket og støvsuget og skiftet på senger så ble jammen vinduene blanke også. Veldig bra. Så fikk vi litt besøk og så gikk dagen som en røyk den .
I dag var vi nok sånn søndagsseine til frokost men det er lov. Jeg hadde planer om en god fjelltur i dag jeg og det ble det også. Ingen ville være med meg så det ble Luna og jeg og det gikk fint det . Vi gikk helt til Storegrønut. Den ligger helt på grensa mellom Rollag og Nore og Uvdal faktisk. Det sies å være Rollags høyeste punkt og i hvert fall er det høyeste punktet på Vegglifjell. 1289 moh.
En flott tur i strålende flott høstvær.
Så nå sitter jeg med beina høyt og resten av kvelden blir det vel litt strikking og ikkenoe mer. Ja forresten , jeg skal jo se på Alt for Norge ! Det er morsomt det . Selv om jeg i utgangspunktet ikke er for å drite ut mennesker. Jeg antar vi kan si at dette er utdriting på en mild måte... på riksdekkende TV.....
Ute i verden er det så mye fælt at det nytter nesten ikke tenke på det engang. Noen ganger tenker jeg på alt og  blir helt svimmel. Jeg klarer ikke sette meg inn i alt det forferdelige som skjer. Jeg klarer ikke tenke at det er mennesker akkurat som meg selv som har så forskrudde tanker i hodet . Det er bare fælt. Men det finnes mye gale mennesker i verden . I dag så jeg et bilde i avisen av noen som lot et lite barn krabbe ytterst utpå Prekestolen. (alle vet vel hvor høyt det er der !!)
I Sverige er det valg og i Skottland vil de bli selvstendige. Så verden har i hvert fall ikke stoppet opp eller satt på bremsen på noe vis.
Nå er det bare å lade opp til ei ny uke da og de uka skal kuliminere i en helt spesiell hendelse . Men det får jeg skrive om neste søndag tenker jeg .

Ingen kommentarer: