tirsdag, september 09, 2014

Tirsdag

Det er en tirsdag kveld og vi har kommet til september. Og selv om det siden sist jeg skrev har kommet mye nedbør ute , ja så har det vært totalt skrivetørke inne. Men sånn er det iblandt.  Det har vært en travel tid. Skolestart er alltid det . Jeg vet at det er det for alle som jobber på en skole . Men vi lever av elevene våre så vi er jo veldig glade for å ha det travelt også.

 På fritiden har jeg styra mye med bær og sopp og det er noe av det mest avslappende jeg vet .Selv om jeg faktisk ikke spiser sopp da. Men i år har jeg tørket en del og den skal nok bli brukt.  Luna og jeg har vært på mage fine turer i skogen og på fjellet . Så nå er fryseren fylt med både bringebær, molter, blåbær og tyttebær.

 Og egentlig er jeg ikke helt ferdig heller. Skulle hatt litt veldig moden tyttebær til å røre. Siden det har gått over en måned siden jeg skrev sist kan jeg slett ikke ta for meg hver eneste dag .

Sist gang jeg skrev fortalte jeg jo om alle Jæren gjestene som har vært her i sommer. Og jammen kom det flere også. Kristine og Sverre var her også. Det var veldig koselig. Kristine er datter til tante Karen og jeg var veldig glad i tante Karen !

Første helga i august var det Vegglidagen og den fikk jeg ikke med meg i år heller for det er nemlig samme helg som Fentetrøkket.

Fentetrøkket gikk jeg sammen med Astrid og det er kjempekoselig . Så nå har vi to fine fenter i capsene våre. Det skal nok bli fler .

Midt oppi alt dette var det bokutleveringer, hybelleiting og masse jobb. Lærerstreik var det jammen også selv om ikke vi ble ramma av den akkurat. Og når den endelig sluttet var det vel ikke særlig tvil om hvem som egentlig vant den kampen . Hvis det nå i det hele tatt hadde vært noen kamp da..

 Jeg malte faktisk biblioteket mitt selv før skolestart og så har jeg fått nye møbler og snart kommer det også en slags "bar"-løsning for å gi elevene mer arbeidsplass. Det blir stas når jeg bare blir ferdig .

Og så var det et bryllup som liksom lå der og lurte i det fjerne. Eller, fjerne.. nei jammen kom det nesten som julekveld på kjerringa sånn plutselig likevel. Og denne frua måtte sporenstreks til den store  byen og gjøre det jeg liker aller minst her i verden. Kjolekjøp ! Det er en pest og en plage men etter en lang lørdag som endte i en fin butikk i Hokksund kom jeg nå i mål med det og.

 Og da begynte dagene til bryllupet å gå fort. Gubben satt oppe på nettene og skrev tale. Og vi drodla og snakket mye om hva som skulle og ikke skulle med der. Skulle en begynt å fortelle alt om bruden hadde vel gubben måttet tale i flere døgn. Så kunsten med taling er vel å begrense seg og likevel få frem poenget. Og det må jeg bare si han klarte på en aldeles utmerket måte !

Siden bryllupet faktisk nå er ganske ferskt får jeg skrive mer om det da.
Jeg hadde tatt meg fri fredagen før bryllupet. Ikke for det at jeg hadde så grusomt mye å gjøre men det var nå greit å få gjort det man skulle uten å måtte stresse. Brudeparet ordnet nemlig det meste selv de. Vi andre var bare bedt. Men, det var nå litt baking og så var det noen bunader som skulle pusses opp. Må forresten bare opplyse at en herrebunad type Numedal har 26 (jada26!!!!) sølvknapper. Det er ganske mange det når de skal pusses alle sammen. Tro meg.

På fredag ettermiddag møtte vi alle med brudepar og forlovere på hotellet for levering av kaker og bordkort og sånn. Det var så avslappende og koselig. Lampeland hotell er proffe. Det er bare en fryd å forholde seg til dem.

 Jeg var ned til Kongsberg og hentet Amund og Gina som kom med fly. Brudeparet så ganske så avslappet ut de og så dette lovet godt.Det var fantastisk fint dekket og pynta .  Hjemme i Veggli fikk vi kvelden med trønderne og det var koselig.

Lørdag morgen kom og hele Senhovd var borte i grå skyer. Litt trist fordi Senhovd liksom skulle være med i en fotoseanse den dagen. Men det gikk fint likevel det . Gubben og jeg dro i kirken med blomsteroppsatsene jeg hadde laget og vi satte buketter på gravene også. Trønderne strøk bunadsskjorter og ordna seg til vi kom hjem igjen.

Så var det bare å komme seg i bunaden og dra til kirken. Der hadde brudgommen og forloveren hans kommet og jeg måtte jammen le litt når min kommende svigersønn sto der i sin flotte dress og joggesko. Men fin-skoa kom frem og etter å ha tatt av prislapper og annet kom de på også. Han er en stilig kar denne svigersønnen ja.

Den lille damen på heimen skulle også være med i kirken. Hun var nok litt forvirra og glemte litt hva hun egentlig var ute på men skulle nå være med. Det strømmet på med blide gjester .

 Så hørte vi at det skjedde noe i gangen og dørene ble slått opp og til Mendelson marsj toget gubben og dattera inn.

Den lille damen så plutselig to hun kjente og forsto hva som skulle skje og da kom tårene. Jeg er litt usikker på om ikke flere så på henne enn på bruden.Og det var stor stas å hilse på bruden etterpå.

 Bruden var akkurat så nydelig som vi visste hun kom til å bli. Presten var flink og brudeparet svarte ja da de skulle og vips, så var de gift .

 Presten hastet videre til neste bryllup. Ja faktisk så det ut som om han hadde det veldig travelt.

De nygifte dro på fotografering og alle vi andre dro i forveien til Lampeland. Så var det innsjekking på rom og litt godt i et glass før hovedpersonene kom og vi gikk til bords.

 Amund var toastmaster og holdt god kontroll . Han er fantastisk flink !! Maten var nydelig, vinen perfekt og servicen topp !

Talene var utrolig bra , alle sammen ! og de tre timene vi satt til bords gikk faktisk fort.Forloverne hadde nok grua seg men det var det ingen grunn til.

 Så kom det flere gjester og resten av kvelden ble en fest. For en trivelig gjeng med unge og litt mindre unge mennesker  !!  Kaffebordet inneholdt verdens flotteste bryllupskake.

 Jeg tror trygt vi kan si at det har aldri vært maken. Og så smakte den så godt ! Sjokoladekake og vaniljekrem er suksess det .

 Klokka var over to da vi hentet prinsesse Dina som lå i bilen og gikk og la oss. Ja for den lille bortskjemte lange hunden var selvfølgelig med. Men før vi la oss ble det en siste fotoseanse med bruden , mor og far .

Søndag morgen forventet vi vel ikke å se så mange til frokost men der satt hele gjengen . Både ung og vi litt mindre ung. Koselig å ha den stunden sammen og. Så var det pakking av et hav av gaver . Tror de nygifte ble litt satt ut av hvor mye det egentlig var .

Vi kom hjem ved ett tiden og da slokna vi litt på sofaen. Så det ble ikke seint den kvelden nei.
Og så kom mandag morgen. Gubben hadde visst ikke tålt feiringa så han måtte bare ta det med ro. Jeg dro på jobb og var ganske så trøtt det må innrømmes ja.
Og i dag har jeg vært i Drammen . Web samling. og regnet høljer ned..
Dagen i dag ble avsluttet med en fjelltur sammen med bikkjene.

 Høsten har kommet for fullt og fjellet har mye farger nå. Vi har vært på noen småturer før også og tatt en del bilder av nettopp fargene. Nydelig !
Så slik og sånn har de siste tider vært. Kanskje jeg nå kan finne ro og komme i rutine med skriving igjen også.

Ingen kommentarer: