torsdag, oktober 09, 2014

Torsdag

Det er torsdag ettermiddag. En grå. våt og travel dag er snart til ende. Det er så til de grader høst ute nå at det er helt rart . De siste par ukene har gått som i en røyk men også som i en skikkelig tåkedott. Mange dager husker jeg ikke engang . Men vi kommer oss nå videre dag for dag likevel.  Det må vi jo bare .

Tirsdag i forrige uke dro Ingunn og jeg for å besøke Daisy og valpene. Og herre  min milde skaper fr noen små nydeligheter da gitt !! Jeg gikk selvfølgelig rett inn i jegvilhaenvalp-modus.  Kunne tatt både en og to jeg . Men, så kom jeg hjem til pølsebikkja mi og innser vel at det er bare dumt å skaffe seg enda en voff . Det får være med de to vi har.  Den kvelden fikk vi forresten masse besøk også . En koselig kveld.

Vi har forresten fått masse fine blomster og hilsner. Masse klemmer og gode ord. Veldig godt alt sammen og kanskje ikke så innmari rart at jeg nå er sylta av forkjølelse heller . he he
Onsdag vet jeg at jeg fikk til en fjelltur .
Torsdag var vi i burtsdag og det var veldig hyggelig det og. Så man kan vel si det har blitt bra med kake den siste tiden .
Fredag dro vi til Kongsberg for gubben skulle på CT. Vi benytta anledningen til å slappe litt av med både kafebesøk og litt shopping. Og så måtte vi innom og se på bryllupsbildene en gang til !
Lørdag var vi først på tomtevisning på fjellet og så var vi på heimen og feira den lille damen som fylte hele 92 år ! Hun er ikke noe mindre glad i gaver og feiring for det .

Helga kom og gikk og mandag var det jobb. Nok å gjøre og en dag som gikk fort. Tirsdag hadde jeg tatt meg fri . Da kom Amund og Gina hjem og det var godt å være litt sammen . Vi var innom Ingunn og drakk formiddagskaffe . Kjempekoselig. Den unge fruen har jo som tidligere nevnt nå fått bryllupsbildene og de er bare superfine !!! På vei oppover dalen møtte vi regnet og det begynte å bli ganske så kaldt også. På kvelden kom snøen i fjellet. Ja det sludda faktisk ved bommen. Usjamai. Gubben fikk det travelt med å melde vær både her og der . Da jeg lufta Luna før vi la oss var det en bitteliten varmegrad og det regnet , tjukt...
Onsdag morgen ringte telefonen grytidlig og da var det selvfølgelig en tulling som hadde kjørt til fjells og kjørt seg fast. Noen lærer aldri.  Dagen var grå og våt og egentlig akkurat så trist som vi alle følte oss.  Vi hadde bestemt at den lille damen på heimen skulle slippe å ut denne dagen . Hun og jeg tok en minnestund på heimen i stedet. Det var godt det og. Vi tente lys og fant frem bilder . Og vi fant et flott barndomsbilde av Per som jeg liker veldig godt.
 
 
I Rollag kirke var det så vakkert med mer blomster enn det noensinne har vært der før tror jeg ! Helt utrolig masse. Og masse folk ble det også. I den grad man kan si en begravelse er fin var det virkelig en fin begravelse. Og Per ville vært kjempestolt av dattera si som holdt en flott tale.
Imponerende at så mange av slekta kom fra Jæren. Koselig å se dem og snakke med dem . Utover dag klarnet det opp og etter vi var ferdige på Lampeland dro vi innom å tok bilder av blomsterhavet .
Noen av de besøkende var også med opp og besøkte mor på kvelden. Det var stor stas. En nevø hadde hun nok ikke sett på 30 år ! Hun kjente han ikke igjen og da hun skjønte hvem han var syntes hun hanhadde blitt stor siden sist . he he he

Dagen gikk utrolig nok fort. På kvelden kjørte vi Trønderne til Kongsberg og så dem vel på toget. Og siden det hadde klarnet opp fikk vi gleden av en aldeles nydelig fullmåne !
I dag var det altså tilbake til hverdagen . Er litt i vakum men det går seg til. Hallgeir spiste frokost med Jærbuene før de dro vestover igjen.  I natt har det regna noe fryktelig og det regner nå og. Halsen min krangler og jammen har jeg hatt litt feber i dag også. Så denne kvelden kommer ikke til å inneholde stort anna enn fyring og sofaliv.
Ute i verden er det ebola og krig. Pest og kolera. Og her til lands har vi fått servet et forslag til statsbudsjett som en haug med politikere virkelig burde skamme seg over !! Går dette igjennom så kan man miste troen på det meste. En viss skiløper har etter min mening fått altfor liten straff for noen som hvem som helst annen ville fått mye mer for. Synes ikke synd i han jeg .
Alle forbereder seg vel egentlig til vinter nå og jeg ser frem til en helg med ro. Trenger det nå.

Ingen kommentarer: