mandag, november 17, 2014

Mandag

Så var det tidlig mandag morgen igjen. Natta blir ganske kort når kroppen vil våkne klokka 04. Fornuften og hodet sier at kroppen trenger mer søvn men hver fiber i denne halvgamle skrotten nekter å sove mer. Da er det bare å stå opp og gjøre det beste ut av det. Og så får man i det minste tid til å blogge litt før man drar på jobb da. Ute er det selvfølgelig stup mørkt og i løpet av natta har det kommet et lite snøfar . Det er ikke hverken varme eller kalde grader men måleren viser null ! Ekkelt asfaltføre altså. Helga har som vanlig vært akkurat passe lang men gått altfor fort likevel. Det har vært grått og skikkelig vått. Egentlig et nitrist vær.

Fredag kveld gjorde vi vel ikke noe særlig fornuftig.  Vi streifa innom tanken på å dra ned i bygda og gå tur men regnet gjorde den avgjørelsen ganske lett. Det er grenser for å være sporty liksom.  Lørdag var vi nok litt trege. Det trenger i hvert fall jeg iblandt. Etter frokost dro vi på butikken og på heimen til den lille damen. Vi fikk ei koselig stund i stua der. Vi venta lunsjgjester og resten av dagen gikk med til koselig innetid sammen med det unge ekteparet fra Kongsberg. Veldig stas å få besøk av Daisy og se at hun er den samme som før. Gikk rett inn i flokken sin igjen hun . Og hun storkosa seg i sofaen igjen også.

 På kvelden var vi bedt i nabolag. Vi er jo ikke så mange fastboende naboer oppi her . Så det er selvfølgelig stas når noen flytter hit. De nye naboene i Augundsrud er noen arbeidsmaur og nå har det kommet opp hus og låve. Lørdag bød de på middag til 8 og det var veldig koselig. Lammesteik som var langsteikt og smakte fortreffelig. God vin og mye artig prat. Vi kosa oss ! Gjestfrie folk ! Og når man ikke har så lang vei hjem gjør det ikke noe om regnet hølja ned heller. Gummistøvler og regnklær fiksa det . Vi så vel ut som et fint lite fakkeltog når vi kom labbende med hodelyktene våre på. Gummestøvler ja. Her i Lien er det graveaktivitet for tiden. Hele tunet her har alltid vært omgitt av et forferdelig kaos av stolper og ledninger. Lavspentmaster og telefonstolper. Nå skal alt ned i bakken. Telefonnettet forsvant i fjor. Vi har ikke hatt fasttelefon på flere år. Og nå skal resten vekk. Det skal bli så utrolig deilig ! Men, det er ikke særlig greit at de kommer og begynner å grave nå når det er som blautest ! Hele øvre del av jordet vårt er nå et stort krater med søle og jord. Og når det har regna så mye som det har nå så betyr det at den søleduppa renner nedover jordet og mot huset . Det ser fælt ut ! Jeg tenker med gru på hvordan dette blir til sommeren og det spørs om ikke hele jordet må pløyes opp og såes til på nytt. Og enda så har de ikke begynt på jobben med graving ned til huset. Det må jo også gjøres. sukk...

Søndag våknet vi til samme været men denne dagen var det stadig noen snøbyger så det var nok litt kaldere i lufta. Jeg måtte bake en kake på morningen for jeg hadde et oppdrag på kvelden som involverte akkurat kake og kaffe. Midt på dagen stakk vi til fjells en tur med bikkjene. Det ar det surt og vind og en skikkelig klam, våt snø som festa seg godt i pelsen på den kortbeinte lille bikkja. Hun så ut som en snømann stakkars. Så det ble ikke så veldig lang tur nei.

På kvelden var jeg kirkevert. Det var keltisk messe i Veggli kirke med prostipresten . En stemningsfull messe . Ikke så mange sjelene men de som var der fikk i hvert fall en god opplevelse. Messa begynte klokka 18 så når den var over var det i grunnen kveld. Så slik gikk nå helga.Ja , jeg glemte å si at vi måtte jo bare prøvekjøre den nye veien over Bogstrandhøgde i dagslys i går. De er ikke helt ferdige. Det er mye pussing og sikring igjen .. Men dette blir veldig, veldig bra i hvert fall . Og det var den helga.Ute i verden ellers så er det mye drap og elendighet. Jeg vet ikke om det er det at vi får alt så midt i fleisen via media eller om folk flest har  mindre og mindre respekt for livet. Men det virker i hvert fall som om folk dreper hverandre uten å blunke.  Vintersporten er visst også i gang. Og med det er alt styret rundt utøvere og hva de kan og ikke kan også i gang. Et sirkus er det.  Her i bygda har det skjedd mer hyggelige ting i helga da noen faktisk har fått trillinger . Det skjer liksom ikke hver dag. Men veldig hyggelig er det jo. Og slike greier skrur virkelig opp tallene i tilveksten i en så liten kommune. Vi trenger jammen det for i avisene leser vi at denne kommunen kan komme til å få det skikkelig tøft fremover. Med en dramatisk nedgang i skatteinntekter må det skjæres ned over 3 millioner og det er mye . Så spørs det da , hvor de kan ta det hen. Budsjettforslaget til regjeringen er heller ikke i boks. Jeg håper nesten ikke de kommer i mål heller. Det er mye galskap i det forslaget som ligger på bordet i hvert fall. Skal de politikerne beholde noe som helst troverdighet må de gjøre noe med det forslaget det er sikkert. Men nå får jeg avslutte og se om jeg kommer meg av sted. Må vel skrape litt is også. Garasje, garasje....sukk...

Ingen kommentarer: