lørdag, februar 14, 2015

Lørdag

Det er seint lørdag kveld . Ei hel uka har liksom bare flagra forbi uten at jeg har hatt tid til blogging.
Ute har det vært en strålende flott dag i dag og vi har tilbragt mye av dagen ute på tur faktisk. Etter frokost , husvask og handling pakka vi sekk med grillpølser og oppnøringsved og så gikk vi opp på Glanarberget og fyra bål og spiste lunsj. Det var utrolig deilig i sola. Skikkelig vårstemning var det . Så da var det godt å komme i hus igjen og nå har vi landa i godstolen. Helgens bittelille  kake er bakt og fortært og på benken står det hveteboller klare til fastelavenssøndagen i morra. Men jeg får nå prøve å ta et tilbakeblikk på uka som har gått.

Mandag var det grått og minus 3 grader. Den dagen gikk som en røyk med mye å gjøre på jobb. En av mine jobber er at jeg sitter og registrerer timer for elevene på introduksjonsprogrammet. Dette registreres i et nasjonalt system og sånne systemer er ikke alltid like enkle nei. Så det gikk nesten hele mandagen til. Jeg var ganske så stiv i nakken da jeg kom hjem. Her hjemme venta tre ivrige voffer på mor og da er det bare å få på seg skoa og ut på tur !

Tirsdag morgen var det plutselig 4 plussgrader og det blåste en forferdelig vind. Drittvær spør du meg . Vel hjemme etter jobb dro vi ned til bygda og gikk kjørkjebygde med tre voffer. Blåste ikke så mye heller nedi der. Daisy-jenta koser seg veldig når hun er på besøk.
Onsdag var det mange planer. Egentlig skulle jeg slutte tidlig på jobb og så skulle jeg være med gubben ned på sykehuset på en kontroll samtidig som jeg skulle ta røntgen av fingrene mine og så hadde jeg klippetime kl 18. Men ikke engang en bytur lar seg planlegge i dette galehuset. Gubben fikk telefon fra sykehuset om at timen var fremskyndet så han måtte dra tidlig. Han skulle være på laboratoriet før kl 09 .Og der satt han i over 1,5 time før han slapp inn ! Makan ! Prøvene var jo nesten ikke ferdige til timen hans. Men altså, siden han dro tidlig droppa jeg hele frigreia og jobba nesten  hel dag i stedet. Så tok jeg med meg Daisy og dro nedover etter jobb. Ingunn hadde fått betennelse på øyelokkene og måtte ha litt mammatrøst før hun skule til øyelege på torsdag. Heldigvis gikk det bedre enn de fryktet og det var godt.

Så var det frisøren da. Jeg og en kollega på jobben satt en dag etter nyttår og snakket om mye og mangt. Blandt annet hår og det at vi skal bli bestemødre begge to innen sommeren. Begge har vi farga håret i årevis og begge var vi litt drittlei hele greia. Så vi inngikk en avtale om at nå skal vi jammen prøve å la håret bli vårt egentlige hår. Min kollega er så heldig at hun er ganske lys såå da hun klippet seg var det ikke den store overgangen og det går håret hennes kom frem på en ganske naturlig måte. For min del ble det en ganske drastisk overgang når frisøren på onsdag kveld klippet vekk mye av det håret som hadde farge i seg . Jeg var nok en stund usikker på om jeg kom til å like meg selv med dette nye utseende . Jeg så selv at jeg ble ganske lik storesøstera mi i hvertfall. Men hun er mer hvit og jeg er mer grå. Sånn salt og pepper grå foreløpig. Frisørdamen foreslo at jeg skulle droppe å stoppe så lenge forran speilet på badet de første dagene til jeg vente meg til det . Selv syntes jeg igrunnen det gikk greit.  Jeg brukte litt tid før jeg dro oppover dalen igjen. Handla litt bakesaker og det ble et par nye gensere og. Jeg hadde bestemt meg for at skulle jeg ha grått hår måtte jeg ihvertfal slutte å gå i bare svarte klær. Litt farge må til.

Torsdag morgen var det blitt 5 minusgrader igjen og dagen var ganske fin. Det var også utrolig hyggelig at jeg fikk så mange fine tilbakemeldinger på det gråe topplokket ! Ungdommer er igrunnen dønn ærlige på slikt og det varmet et gammelt hjerte når de kom bort og sa jeg var drittøff på håret. Ja til og med en ung somalisk gutt kom bort og sa jeg var veldig fin. Masse gode tilbakemeldinger fra kollegaer også. Så dette hårprosjektet ser ut til å gå bra. Denne dagen var jeg også  assisterende gymlærer i de to siste timene. Det var kjempemoro og de to timene gikk fort.
Fredag kom sånn helt plutselig . Ihvertfall virket det sånn. Denne dagen var det også minus 5 da jeg dro på morgenen. Gubben stakkars måtte stå opp tidlig og kjøre meg denne dagen for på torsdag dukka det opp en veldig skummel bråkete lyd i bilen min. Hm.. noe måtte fikses ! Denne dagen var det også et helt år siden det to vakreste guttene i Uttakleiva ble født. Tenk det ! Et helt år !
På jobben var det en litt spesiel dag . Det var nemlig høytidelig åpning av Smådølbanen som en av våre elever har jobbet med i hele vinter. Det er blitt så utrolig bra . Det ble en kjempeflott åpning med gjester og vafler og festivitas. Sånne dager er gul verdt.

Og så var det da altså plutselig helg da. I dag har vi sovet lenge og når sant skal sies så var vi i seng før klokka ti o går kveld begge to også. Så selv om uka har gått fort har den tydelig vært slitsom for jeg var ihvertfall sliten.
Det er helsebot for sliten kropp å kunne ha en slik tur som vi hadde i dag . Jeg sitter mye inne i uka.
Nå skal vi se "Hver gang vi møtes" og denne gangen er det IngerLise Rypdal som skal hyls . Det gleder jeg meg til. TVn har surra og gått med sport i hele ettermiddag så nå skal det bli godt med litt musikk. Og jeg bare digger Inger Lise Rypdal !

Jeg har ikke hatt så mye tid til å gå i dypdykk i verdensnyheter denne uka. Men jeg har jo fått med meg at det skjer mye fælt. Andre ting i nyhetsbildet er at i går var det premiere på filmen Fifthy shades of grey. Jeg har lest bøkene og kommer sikkert til å se filmen en gang også men jeg tror veldig på de anmelderne som sier terningkast 2 her. Dette er vel egentlig ikke noe å løpe av seg beina for. Men husmorporno selger. Det har det alltid gjort.  I relasjon til valget om å bli en gråhåret bestemor må jeg si jeg lo litt for meg selv i dag da jeg leste artikkelen på LP nett om premieren på Kongsberg. Der sto det en haug lettkledde mannfolk avbildet. Disse kjekkasene gikk da rundt i kinosalen og småpisket på en stappfull kino med fnisete kvinnfolk. Herregud !! >En av disse mennene er en gammel klassekamerat og han må ha havna i en eller annen alvorlig midtlivskrise. Så da tenkte jeg for meg selv at jeg er glad for valget om å være den jeg er jeg , basta !
Men nå får jeg avslutte her. Håper jeg rekker å skrive mer til uken. Noen bilder ble det også . Ja ihvertfall i slutten av uka da.  Og så må jeg huske å skrive at amaryllisen min nå står med blomst 13, 14, 15 og 16 ! Fantastisk. Har aldri hatt en slik med så mange blomster før !
Og der "næila" OnkelP IngerLises Frøken Johansen ! Fantastisk bra ! http://www.tv2.no/a/6553279

 

Ingen kommentarer: