søndag, februar 08, 2015

Søndag

Det er søndag kveld . Ei forblåst helg er snart over.  Vi avslutter helga tradisjonen tro forran TVn og det er vel igrunnen greit nok det . Men jeg skal nå prøve å si litt om dagene siden onsdag jeg . Igrunnen er det greit  å skrive ned for da nytter det ikke med protester hvis man diskuterer noe som skjedde i fjor . he he
Torsdag var det kaldt men fint. Jeg var på jobb som vanlig og på ettermiddagen var jeg hos legen. Så derfor kom jeg meg hjem mens sola ennå skinte i Lien. Deilig . Det er så rart å kjøre oppover grenda nå for på Bøle har de hugget masse skog og alt har blitt så åpent . Og veldig fint ! Se sjøl.

 På kvelden den dagen var vi i burtsdag til storesøster. Det er ganske rart at vi nå er bare to søsken igjen og jeg merker at jeg er ganske opptatt av at denne søstera har det bra. I burtsdag var det også to flotte små gutter som snart er ett år. Herregud som tiden går ! Før vi dro oppover igjen møtte vi Ingunn og Magnus og så overtok vi bikkja deres for å være barnepiker for henne i helga. De unge skulle til Elverum på besøk. Daisy storkoser seg her og hun har faktisk blitt en ganske mye roligere hund nå. Litt deilig. Natt til fredag kom det noen voldsomme vindkast . Da ble den lille gjesten vår ganske redd for plutselig sto gardina på soverommet rett inn i rommet. Men så fikk hun ligge i armkroken til far og da sovna hun godt likevel.

 Fredag var det mye snakk om den kraftige vinden og uværet Ole som skulle ramme oss alle på lørdag og søndag. Natt til lørdag kom det noen harde kastevinder men ikke noe voldsomme greier heller. Lørdag morgen var det både sol og snø og vind. Vi koste oss med lang frokost og skrev handleliste før vi dro ned og handla .

 Så var det klart for helgas baking. Jeg bakte brød, terte med bær og en formkake med ostekrem.

 Innimellom slaga var vi på tur rundt kjørkjebygde og utpå ettermiddagen gikk jeg ed de to største på en liten trugetur.

 Det gjorde dem såpass slitne at resten av kvelden var det ganske stille. Ganske stille var faktisk Ole også. Vi merka ikke stort til han egentlig. Men etter å ha fulgt med på nyhetene var vi enige om at noen Hurtigrutetur hadde vi ikke ønsket oss i går nei. Når bølgene slår opp på dekk sju , ja da er det uvær !! Fytti katta !

I dag tidlig var vi vel ganske late og formiddagen gikk i rolig tempo. Jeg var ut og lufta noen bikkjer ganske tidlig og da var det en nydelig himmel og det lovet godt vær for resten av dagen det . Ved frokosten stilte gubben med morsdagsgave og det var en datter som også hadde levert noe sånn som sto og ventet. Jeg er usikker på om jeg skal bli smigret eller fornærmer over at gubben har kjøpt klær som er for små til meg men velger å bli smigret siden det er søndag og faktisk morsdag også. hehe
Utpå formiddagen dro vi på bygdeheimen til den lille damen . Hun styrer fælt med drømmer nå. I dag hadde hun drømt noe "merakkel" som hun sa. Ja det var visst noe helt spesielt. Det er ikke så godt nåe en da ikke husker helt hva som er drøm og hva som er virkelighet. Jeg leste et dikt for henne som jeg hørte ble sunget  https://www.youtube.com/watch?v=ZAChlotogjo&feature=share&fb_ref=share 
Etter det besøket dro vi over på andre siden av dalen og hadde ei koselig stund med prat og kake der også. Alltid godt å komme dit !

Vel hjemme igjen hadde det begynt å blåse . Nå kom visst Ole på besøk her likevel. Vi hadde tenkt oss til fjells vi . Skulle gå tur med bikkjene og så skule vi spise på Fjellstua.  Det ble en veldig luftig fjelltur !Vi holdt nesten på å blåsebort vi. Til og med bikkjene sleit med å puste i den sterke vinden. Det føyka så alt sto i en kok ! Den turen ble ikke lang . Men veldig kald !
Vi trakk inn på fjellstua i stedet. Der møtte vi snart hyttefolka som vi hadde avtale om å spise middag med. Deilig mat og koselig å sitte inne og se på føykesnøen ute .  Etter middag dro vi heim og hyttefolket som skule inn igjen til Bekkestua ble med innom til kaffe og kake og koselig prat. Og nå er det da altså kveld og helga er over. Vinden har roa seg litt men det blåser noe ennå.

Det er forresten utrolig hvilke sjanser folk tar i slikt vær. I går leste jeg om de som var savnet i Femundløpet og jeg synes jo det er veldig unødvendig å sette igang et slikt løp jeg da, når været er risikofylt. Toskete rett og slett.  Ellers så er det mye sport nå . Og ikke alt er så innmari moro synes nå jeg . I morra er en ny uke igang og så er vi enda et skritt nærmere vår, fjellturer, sol og grønt gress.  Ja, og så et møte med et helt nytt lite menneske .
Dagens bilder blir litt av hvert men mest vær og kaker vel. I vinduskarmen min blomstrer det nå en amaryllis som aldri rakk å bli helt klar til jul. Men dette er ny rekord for min del. Tre knopper har så langt frembragt 12 store fine blomster og enda er det en knoppp igjen ! Fantastisk !


Ingen kommentarer: