tirsdag, mars 03, 2015

Tirsdag

Det er tirsdag kveld. Jeg har akkurat kommet ihus etter en liten times tur med bikkjene. En skikkelig måneskinnstur siden det nå er fullmåne. Eller, egentlig er det vel ikke før i morra . Og nå skal det bli godt å bli ferdig med det for denne gang. Få sove igjen om natta og slippe hovne ledd og verkende fingre. Og jeg tuller ikke, det er faktisk verre rett før og under fullmåne. Så det så !  Det er ikke mange kuldegradene ute men likevel er det  surt og slett ikke varmt nei.

Som vanlig er på en tirsdag har jeg jo vært på jobb. Og tenk at i morra er halve uka gått. Lite med vårtegn ennå men jeg så på nett i dag at øvre Toen blomstrer blåveisen. Så våren er rett rundt hjørnet den.  Etter jobb var jeg innom den lille damen på heimen. I går kveld var hun ganske fortvila for hun trodde vi alle var blitt borte. Ihvertfall hadde vi reist vår vei. I dag var det problemet helt glemt . Men det er mye som forsvinner og blir borte i hodet nå for tiden.
I hodet mitt har det vært to ting som har surra på i det siste. To irriterende ting. Eller rettere sagt ord. To nye ord i det norske språket. Jeg må nesten ta sats for å skrive dem for egentlig er de grusomt teite. Det første ordet er ; HELSETOPP . Nå skulle man jo tro at et ord som slutter med topp har en positiv vinkling. Men, det viser seg jo at det er faktisk tvert imot. Hvem som overhodet har laget det ordet begriper jeg ikke. Men det handler altså om de som er i ledelsen av helsevesenet i dette landet vårt. De som sitter i diverse styrer av helse sørognordogøstogvest og i foretak og vesner. Det viser seg gang på gang at de ikke er hverken skikket til jobbene de har eller at det kommer noe fornuftig og gode resultater ut av det de gjør. Men da blir de kanskej bare løst fra jobbene sine med en gedigen paraply i veska, eller de blir bare omplassert i systemet men med samme lønn selvfølgelig. Og for dette blir de altså betegnet som "topp". Og hvem kan vi så kakke hue av for denne galskapen. Frp? Ap? Høyre? Krf? Når sant skal sies får de ta sin del alle sammen. Denne "toppen" er nemlig tvert imot ett krater uten bunn. Der forsvinner store deler av landets helsebudsjett .
Det andre ordet er , (trekker pusten dypt og kjenner pulsen stiger) FOTBALLFRUE . Hallo ! er det mulig ! Jeg vokste liksom inn i voksenlivet på 70 tallet. På den tiden brant man BHer og knaska P-piller. Alt i kvinnefrigjøringens navn. Det var politisk ukorrekt å bruke betegnelser som tidligere hadde vært helt vanlig. Slik som ; lærerfrue, legefrue og slikt. Ja i det hele tatt så ble bruken av frue  sett på som stigmatiserende og ute ! Man skulle få lov til å være seg selv som kvinne. Så har det hele vel igrunnen roa seg men frigjøringen og likestillingen har vært viktig i alle år. Og så, ja så kommer fotbballfruene . Hvordan man skal beskrive damene som begrep er jeg litt usikker på men jeg antar det er mennesker som har behov for å sole seg i glansen av sine fotballspillende menn . Direkte oversatt er det jo som alle forstår kjerringa til en fotballspiller vi snakker om . Det er veldig fristende å si at tittelen er ganske treffende også . Min første tanke er nemlig at disse fruene er litt fotball oppi hue. Heeeelt tomme og full av luft. Men det ville jo være slemt å tenke og skikkelig slemt å si. I tillegg er jo faktisk disse fotballhodene ganske smarte siden de tjener masse penger på å gjøre nesten litt det samme som jeg gjør nå. De skriver nemlig blogger. Forskjellen er at de skriver om mote og kropp og sånt og de tjener masse masse penger på det ! En gang iblandt driter de seg skikkelig ut og da legger de ut film og gråter litt og så tjener de enda mer penger. Mulig jeg nå er litt urettferdig siden jeg aldri har vært inne på en slik blogg men bare har lest om dem i avisene. Det holder igrunnen for meg. Poenget er at disse snuppene setter oss 30 år tilbake i tid . Og i tillegg er det liksom blitt legat å være blond og dum.
Så , der var gørra ute og kanskje jeg nå kan slutte å irritere meg over topper og baller.

Et stort mysterium har forresten dukket opp nede på jordet i dag. Akkurat som i fjor. Det har kommet en person ut av skogen til fots , vedkommende har gravd seg noen hull i snøen og så har vedkommende gått opp på veien. Og borte er den/han/hun. Det jeg lurer fælt på er ; hva i heite vide verden graves det etter ? Kan jo ikke være noe spennende nedpå der.  Til neste år får vi sette opp et viltkamera. En kollega av meg sendte meg en lenke på en nettside i usa hvor det beskrives diverse kroppsdeler på aliens. he he jeg får vel prøve å lese litt men jeg tviler på om noen av dem har str 44 i sko.
I dag er det også burtsdagen til en nevø, en kusine og en god gammel skolevenninne. Gratulerer til hele gjengen ! Gudskjelov skal det ikke spises mer kake her på en stund . 
Men nå får jeg slutte og skrive her. Skulle jo nesten tro jeg hadde fått skrivekløe !!!

1 kommentar:

Mormor sa...

Flott !!!!!
Er så enig, nå er det in å være "rosa" for voksne damer - over og ut med "tenk sjøl uka"
Nå gjelder det magre kropper og tomme huer :(
Liker *