mandag, august 24, 2015

Mandag

Så var helga over. Hm... den forsvant jammen fort også. Men likevel var det en effektiv og god helg sådan. Fint vær og full pakke.

Fredag var også en dag med flott vær og da jeg kom hjem hadde gubben fått inn igjen oppvaskmaskina. Denne helga skulle det nemlig begynne å bli et hus igjen !! Rett etter jeg kom hjem ringte det og så var det leveringsbilen med den nye TVn som kom. I den satt det to karer som ikke kunne et ord norsk. Da er det neimen ikke lett å komme fra Drammen og så skulle finne Ligrendvegen 466. Så gubben sto på verandaen og vinka og da ordna det seg til slutt. At de etterpå skulle til Kobbergård ga vi opp å forklare. Vi losa dem i riktig retning og ba dem ringe dem de skulle til. Det er fantastisk flott at de går på og tar slike jobber selv om de ikke skjønner norsk. Men det er jammen også litt trist at vi opdrar norsk ungdom til å se på slike type yrker som noe mindreverdig som de er altfor "gode" til. Transport, logistikk, renhold og service er noe av de viktigste jobbene som finnes. Vi kan godt klare oss uten en pedagog eller en akademiker eller to , men mister vi gode håndverkere og servicefolk stopper verden fort opp. Noe å tenke på for motivering til yrkesvalg kanskje. Litt mindre status og litt mer yrkesstolthet !
Fredag kveld dro vi en tur bort på østsiden før vi avslutta dagen med en tur til fjells for å se på nytt kjøkken på Ingar-hytta. Det bygde seg opp til å bli et aldeles flott helgevær denne fredags kvelden.
Lørdag starta jeg dagen med et besøk på heimen hos ho mor. Den lille damen har det bare bra selv om hun stadig vekk faller. Jeg fortalte henne om min nye arbeidskollega som er barnebarn til en gammel venninne av henne og det syntes hun var veldig stas !Hun husker jammen mer en vi tror .
Utpå dag kom Ingunn og Magnus hjem for å være på arbeidsleir resten av dagen og nå gikk det unna. Så i løpet av lørdag og søndag klarte vi å få på plass TVn med alle ledninger og dupeditter, gardiner, håndtak på skuffer og skap, vitrineskap og kjøpmannsdisk. Ja og så kom spisestua og Helga-skapet inn også. Spisestua ble jeg så innmari fornøyd med !!

 Ja egentlig er jeg fornøyd med det med alt vi har pusset opp jeg . Det ble vel sånn ca 12 oppvaskemaskinvasker i løpet av de to dagene. Jeg bestemte meg nemlig for at ingenting skulle settes inn igjen i skapene før det var vasket.  Og skapene ble selvfølgelig også vasket. Her skal julevasken være tidlig ferdig i år. Og det blir deilig for da kan igrunnen førjulstiden bare nytes. Men huffda... ikke noe snakk om jul ennå kanskje.
Vel, det som står igjen nå er å bytte inngangsdør, verandadør, legge ned stein i gulvet forran ovnen, få inn øya og å bytte benkeplate på kjøkkenet. Puh ! Jo det er visst litt igjen ennå.  Det er utrolig hvor mye pjusk som samler seg til i en stue i løpet av 20 år. Og nå er mye gått i søpla. Kasta med hard hånd har jeg . Men pytt, det samler seg nok til nytt . Vi skal heller ikke henge opp så mye bilder som før. Mulig det blir bare 2 barnebilder av Ingunn og Amund i stedet for 5 av hver. he he
Vi gikk på en budsjettsprekk fordi vi opdaget at vi måtte bytte komfyr. Da vi renset den gamle før vi skulle sette den inn igjen oppdaget vi at den var skikkelig dårlig. Det var ille ! Så den havna på dynga og i dag drar gubben over til Rjukan for å kjøpe en ny. Komfyr er kjekt å ha liksom.

Det flotte været holdt seg hele uka og i går satt vi lange stunder ute i sola og kosa oss også. Så vi har ikke bare jobba heller. Koselig besøk fikk vi også. Og nå gleder jeg meg til vi kan invitere gjester til kaffe i ny stue etterhvert.  Gubben storkoser seg med den nye TVn som han kan spille musikk og radio og netflix og youtube på. Er neimen ikke måte på gitt ! Utpå søndagen dro Kongsbergfolket nedover igjen . Det har virkelig vært fint å få hjelp av dem denne helga !
I går kveld hadde vi også en lang prat med Jenny og folka hennes på Facetime. Hun er så nydelig og hun blir jo så stor etterhvert. Tenk at hun er 4 mnd snart. Jeg tror hun kommer til å bli operasanger for hun synger allerede. En kraftig stemme har hun . Vi håper vi ser dem om ikke altfor lenge. Men nå må jeg komme meg avgårde på jobb. Været melder regn mye av uka og vi går inn i en valgkampinnspurt . De to tingene kan godt relateres . På skolen skal elevene ha debatt og valgtorg i dag . Jeg skal prøve å dele ut det de trenger av bøker.  Nok å gjøre .
Når jeg kommer hjem skal jeg vaske tak og vegger i gangen . Så skal vi pusse lett over gulvet før vi lakker det opp. Tror det blir bra.

2 kommentarer:

Mormor sa...

Dette blir bra, Kari :)
nytt hus jo :)

Kari bloggside sa...

Det blir så bra ! Klapper egentlig meg sjøl litt på skuldera. he he Men etter 5 uker i malingslukt og bo-kaos uten møbler og orden , må jeg si jeg er litt lei.