tirsdag, november 10, 2015

Tirsdag

Det er tirsdag morgen. Ute er det 3 varmegrader og litt vind. Det er ikke akkurat det bøkene forteller om novembervær nei.  Da jeg var liten hadde vi en sangbok hjemme. Det var Margrethe Munthe sine sangtekster. Mor var veldig glad i den sangboken og jeg kan huske at da jeg fikk barn selv kjøpte hun den boken til meg. Så, den ligger nok et sted. Mulig jeg bør finne den frem nå nåer jeg selv har blitt bestemor. Men ihvertfall,  grunnen til at jeg kom på boken er at jeg tror det var en sang der om månedene i året . Og om november tror jeg det gikk sånn :
November er så trist og grå
men nyttig likevel
for nå må barna øve på
å lage moro selv
Med andre ord så har november blitt sett på som selve tristemåneden den da. SLik kan jeg slett ikke huske den men. Men den er mørk, veldig mørk ! Når man kommer hjem fra jobb rekker man såvidt å lage mat før det er mørkt som i en sekk ute. Akkurat det er litt kjedelig . Jeg blir nemlig lett litt sånn innesitter i disse dager. Det blir lettere når snøen kommer. Men du verden hvor praktisk det er med varmegrader og bare veier da. Vinterdekk har jeg hatt lenge og det er jeg glad for for det har vært morgener med is i massevis. Så de som sparer på vinterdekkene nå kan få seg en overraskelse fort vekk. Ikke noe å spare på .

Helga som har vært kom og gikk som vanlig . Lørdag var vaskedag og bakedag og besøksdag. Vi fikk oss ei god stund på bygdeheimen hos mor og vi fikk bakt grovbrød for hele uka. En luftetur i skogen ble det også. Lille Dina har sla nka seg en hel kilo men får ikke lov å gå noe særlig på tur likevel. På lørdag kvelden fikk hun litt skjønnhetspleie med bading og pelsklipp. Ble så fin att sjøl om hun egentlig ikke syntes det var noe særlig stas.
Søndag var det farsdag og da hadde vi bedt Kongsbergfolket på middag . På menyen sto det hjemmelaget ertesuppe, hjemmelagde leverkaker med tilbehør og is, kake og kaffe til dessert.
Det er veldig lenge siden jeg lagde ertesuppe nå så det smakte godt. Og det gjorde visst leverkakene også. Ihvertfall påsto gubben de var akkurat som de skulle være.
På formiddagen rakk vi en fjelltur . Luna og jeg fikk gått litt og så kjørte vi til toppen av Killingskardet og fikk snusa inn litt snø. Der var det nemlig hvitt. Og glatt ! Jeg gikk litt bortpå for å fotografere litt og sto nesten ikke på beina. Men likevel var det mye folk ute å gikk tur. Masse bikkjefolk som truger seg ut uansett vær. Vi så godt at vinden hadde stått på vest på natta for steinene var dekket av snø på vestsiden. Artig syn forresten.

Søndag kveld da vi hadde besøk snakket vi også med den lille familien i Trondheim. Jeny spiste middag og det var jente som var glad i mat !! Hun gaper som en trostunge og koser seg så med maten at hun nynner mens hun spiser . Akkurat det gjorde Ingunn da hun var liten også. he he Nå har hun blitt litt forkjølet også men det må man regne med når man er liten i november. Jeg gleder meg skikkelig til å se dem alle igjen nå. Og nå er det snart bare en uke til også. Stas !!
I går var det en vanlig dag på jobb og en vanlig sofakveld i Lien. Jeg fikk med meg både starten påå finaleuken i Kakekrigen og en episode av Broen. Fælt at en blir slik  TV-slav. Men, jeg får trøste meg med at så fort vintersporten begynner er det lite jeg ser av TV.

Nyhetsbildet preges fortsatt av flyktningestrøm og politikk. Jeg blir ganske så forskrekka over hvor enkelt og lett noen velger å "like" nettsteder og meninger uten å lese hva som egentlig skjuler seg bak sidene. Her sanker både nynasistiske og rasistiske grupper tilhengere som kanskje ikke engang vet det selv at de er det .  Det er greit å ha meninger men man burde kanskje lese godt hva som egentlig stå på disse sidene før man klikker på liker.  Det meste av frykten og bekymringen kommer vel egentlig når vi ikke vet . Og så suger vi til oss det vi tror er informasjon og så blir vi skråsikre på at frykten er berettiget.  Noen ganger forstår vi heller ikke informasjonen i det hele tatt og det er jo skremmende i seg selv. Da gnir de seg i hendene, de som spyr ut edder og galle om flyktninger , politikere,og styresett.  Jeg mener at vi er en demokratisk stat med et bunnsolid rettssystem . Vi må stole på at kontrollen er mye større og sikrere enn vi får vite. Og vi må hjelpe folk i nød ! Vi er alle bare mennesker !
Men nå må jeg avslutte og komme meg ut i dagen . Er vi heldige kommer sola og da kan jo jeg sitte inne på biblioteket mitt og se at sola skinner oppi åsen over Norefjord. Norefjord er ikke det mest solrike stedet på denne tiden av året . Men her hjemme i Lien er det sol hele året . Sukk....

Ingen kommentarer: